Title of a News Article

Urfa’nın yeni valisinden ilk açıklama geldi

.

Urfa’nın yeni valisinden ilk açıklama geldi
banner206

Eskişehir Valiliği görevini yürütürken Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yerine atanan Vali Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa’da coğrafi olarak bir takım sıkıntıların olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa’nın yeni valisi Güngör Azim Tuna, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın Eskişehir'e göre biraz daha büyük ve hassasiyeti olan bir kent olduğunu belirterek, “Coğrafi olarak bir takım sıkıntılar var. Özellikle Suriye'den gelen göçmenler başta olmak üzere sınırın öte tarafındaki hareketlilik nedeniyle hassas bir vilayetimiz. Ama insanı itibariyle yine bizim öz insanımız. Eskişehir Türk dünyasının başkenti oldu. Orası da bizim dünyamızın bir parçası. Belki bu vesileyle Eskişehir ile ilişkilerini daha da geliştirme imkanı olur. Biliyorsunuz biz buradan ayrılsak da Türk Dünyası Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak yine Eskişehir ile irtibatımız devam edecek. Bizden kolay kurtulamayacaksınız” dedi.

Atamanın hayırlı olmasını dileyen Vali Tuna, “Kendimizi bu ülkeye, millete hizmet etmeye adamış insanlar olarak memnunuz. Eskişehir'den ayrılacağımız için üzülüyoruz ama neticesinde yeni bir başlangıç, yeni insanlar. Bu ülkeyi seviyoruz. Durum böyle olunca geriye fazla bir şey söylemek düşmüyor. Büyüklerimiz böyle takdir etmiş biz de bunun gereğini yapacağız” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195