Title of a News Article

Urfastar, YPG’lilerle görüştü

 Urfastar, YPG’lilerle görüştü
banner206

Urfastar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören YPG’lileri görüntüledi.

Urfastar, Devlet tarafından güvence altına alınan YPG’li yaralılarla röportaj yapmayı başardı.Urfastar Muhabiri Uğur Budak, Kobani’deki IŞİD saldırılarında yaralanarak tedavi yapılmak üzere Urfa’ya getirilen YPG’lilerle görüştü. Kobani’yi almak isteyen IŞİD saldırılarında yaralanan onlarca kişinin tedavi edildiği Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Muhabir Budak, ortopedi servisinde yatmakta olan ve isimlerini vermek istemeyen 2 YPG’li ile konuştu. Bu iki yaralıdan biri bu sabah diğeri ise 4 gün önce hastaneye getirilmiş.

Biri kanas marka suikast silahı ile omzundan diğeri ise bomba patlaması sonucunda bazı bölgelerinden yaralandı. Sınırda yapılan ilk müdahalelerin ardından Urfa’ya sevk edilerek Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan YPG’liler, Kobani’nin düşmeyeceğini belirtiyorlar.

Urfastar’a konuşan iki YPG’li, “Kanımızın son damlasına kadar Kobani’yi savunacağız. Belki bizler yaralı duruma geldik ama diğer arkadaşlarımız IŞİD’e karşı müthiş bir şekilde savaşıyorlar. Şehit arkadaşlarımız da oldu ancak ne olursa olsun IŞİD’in Kobani’yi alacağına inanmıyoruz” dediler.

Kobani’de sokak savaşının sürdüğünü dile getiren yaralı YPG’liler, iyileşmeleri durumunda yeniden Kobani’ye giderek IŞİD’e karşı savaşacaklarını da belirttiler.
YPG'liler ayrıca, kendilerini canları pahasına sınırın 1 km ötesinden alarak hastaneye getiren 112 sağlık ekiplerine, hastane çalışanlarına ve tedavi masraflarını üstlenen Şanlıurfa Valiliğine teşekkür ettiler. 








 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195