Title of a News Article

Urfa’ya 4 bin 661 öğretmen atandı!

Milli Eğitim Bakanlığının 37 bin öğretmen ataması yapmasının ardından Türkiye’de eğitim-öğretim alanında her yıl son sıralarda yer alan Şanlıurfa’ya 4 bin 661 öğretmen ataması yapıldı. Türkiye ortalamasına göre en fazla öğretmen atamasının yapıldığı Şanlıurfa’da halen 3 bin öğretmen açığı bulunuyor.

 

Haber: Paşa BENZER

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Malumunuz olduğu üzere ilimizde öğretmen hareketliliği çok fazla gelen ve giden sayısı her yıl değişiyor. Geçen yıl Türkiye’de en fazla öğretmen ataması ilimize yapılmıştı. 5 binin üzerinde öğretmen ilimize gelmişti. Bu yıl aynı şekilde Türkiye’de yine en fazla öğretmen ataması ilimize yapıldı.” Dedi.

Müdür İlci, “Biliyorsunuz bakanlığımız 37 bin öğretmen alımı yapacak. Bu 37 binin içerisinde 81 ile oran yaptığımızda en fazla öğretmenin ilimize atandığını görüyoruz. 4 bin 661 öğretmen ataması gerçekleşecek. Bu tabi arzuladığımız bir rakama ulaşmış değil bizim arzuladığımız 5 bin ve üzeriydi, gönül isterdi ki bu da olsun tabi imkanlar neticesinde en fazla öğretmenin ilimize atanmış olması sevindirici bir durumdur. Yaklaşık 8 bin 600 öğretmen açığımız vardı. 5 bine yakın geldiğinde 3 bin açığımız var bunu da ilimizdeki ücretli öğretmen şeklinde ihtiyacımız karşılıyoruz. Yani bu yılda inşallah güçlü bir şekilde eğitim-öğretime başlayacağız, sıkıntımız görünmüyor. Bakanlığımız ihtiyaç olan yerlere atamasını gerçekleştirecek.” Diye söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü İlci’den hayırseverlere çağrı

Şanlıurfa’da daha fazla okul yapabilmek için hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Şanlıurfa biliyorsunuz tarihi bir şehir. Tarihi dokusu olan bir şehir geçmişte eskide yapılan imar planlarıyla maalesef eğitim alanları yeterince bırakılmamış hızlı ve çabuk büyüyen değişen bir şehir buna uygun olarakta arsa temin etmede biz milli eğitim müdürlüğü olarak sorun yaşıyoruz. Bu yapmak isteyipte yapamadığımız okullarımız var. Bu alanlarda da şuanda Büyükşehir Belediyemiz ve Defterdarlığımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Arsa üretmek istiyoruz ama imar alanlarında arsa eğitim alanı bırakılmadığından dolayı şuan sorun yaşıyoruz. Tabi burada Urfalı hayırsever vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Eğitime gönül veren insanlara seslenmek istiyorum arsaları varsa, arsaları mesela isim karşılığında okullara isimlerini verme karşılığında biz kendilerinden rica ediyoruz. Ne olur bize arsalarını versinler biz bu arsalara okul yapmak istiyoruz ve isimlerini ebediyen yaşatmak istiyoruz. Özellikle Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü bölgesinde sorun yaşıyoruz, yani oradaki hazine arazilerinin tamamını kullandık, bitirdik okul yaptık şuanda daha da yapmak istiyoruz ama arsa bulamadığımızdan dolayı da okul yapamıyoruz. Hazine arazileri şehir merkezinde yok olsa onları bir çeşit alırız. Hazine arazileri şehir dışında var oralarda yaparsak kimse çocuğunu göndermez, biz hayırseverlerimizden, işadamlarımızdan, Urfa’ya gönül vermiş hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz. Bize arsa alabilirler, arsa temin edebilirler veya bir araya gelip arsa oluşturabilirler bu şekilde katkılarını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Coşkun; Yine açığımız devam edecek

Şanlıurfa’ya yapılan 4 bin 661 öğretmen atamasının hayırlı olması temennisinde bulunan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “Urfa’mıza yaklaşık 4 bin 650 küsür civarında öğretmen ataması yapıldı. İller arasında en fazla öğretmen verilen il belki Urfa’dır ama maalesef bu yine de açığımızı kapatmıyor. Biz en azından 5 bin 500 veya 6 bin öğretmen ataması bekliyorduk. Çünkü daha önce bin 600 tane öğretmenimiz gitmişti. Nerden bakarsak Urfa’dan 3 bin 500 tane öğretmen gitmiş gelen 4 bin 650 küsür dolayısıyla bin 100 civarında bize katkı sağlamış olacak ama Urfa’mızın hali hazırda yeni açılacak okulları da sayarsak yaklaşık 10 bin tane açığımız vardır. Yine bu açığımız 5 bin civarında açığımız devam edecek. Biz buradan bakanlığa teşekkürlerimizi arz ediyoruz ama bunun yetmediğini bir an önce bu açığımızın kapatılmasını Urfa’daki çocuklarımızın da kaliteli ve iyi bir eğitime ihtiyacı var. Bu konuda inşallah daha süreç bitmemiz bu açığımıza da kapatacak bir çalışma yapılır diye umut ediyorum.” Diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195