Title of a News Article

Urfa'ya bir acı haber daha!

.

Urfa'ya bir acı haber daha!
banner206

Kilis’e Suriye tarafından açılan ateş sonucu Şanlıurfalı asker Yusuf Seylen şehit oldu, bir askerin ise kayıp olduğu öğrenildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından Kilis’teki askerlerin üzerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Vali Süleyman Tapsız, saat 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine, Suriye tarafından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kaçakçı grubunun ateş açması sonucu çatışma çıkığını ifade ederek, “Bu esnada maalesef bir şehit oldu, bir askerimizde kayıp bununla ilgili olarak inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Bu çatışmaların olduğu bölgede sınırımızda DEAŞ’ın kontrolü olan bir bölgedir. Bölgede jandarmamızın sınır birliklerimizin operasyonları ve incelemeleri devam ediyor” dedi.

Öte yandan şehit olan askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi. 

 

İÇİŞLERİ BAKANI ALTINOK: “1 ASKERİMİZ ŞEHİT, 1 ASKERİMİZ KAYIP”

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis’te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Kilis’in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye’den ateş açılmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Bilgiler net değil ama 1 askerimizin şehit, 1 askerimizin kayıp olduğuna dair Vali Bey’den bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır” açıklamasında bulundu.

TBMM’de düzenlenen yeni adli yargı yılı için düzenlenen kokteyle katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilerin, Yarbay Mehmet Alkan’ın kaybettiği kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde söylediği sözlerden ötürü bir soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki sorularına , “2 günlük İçişleri Bakanına zor sorular soruyorsunuz, o dosyalara henüz bakamadım. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah kimsenin ocağına o ateşi düşürmesin, bu milletin hiçbir evladına o acıyı yaşatmasın. Ama terörle mücadele konusunda kararlılıkla gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz, gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceği” açıklamasıyla cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142