Title of a News Article

Urfa'ya gelmeden önce konuştu...

Ak parti şanlıurfa milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik TBMM 'de devam eden Bütçe görüşmelerinde Emeklilik konusunda yapılan son çalışmaları değerlendirdi.

Urfa'ya gelmeden önce konuştu...
banner206
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 65 yaşını doldurup emekliliğine az bir süre kalmış prim borcu olanlarla ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 1 ayı aşkın süredir görüşülen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

ÇALIŞMA HENÜZ TAMAMLANMADI

65 yaşını doldurup emekliliğine az bir süre kalmış prim borcu olanlarla ilgili çalışmanın henüz tamamlanmadığını söyleyen Bakan Çelik, 'Bunların maliyet hesapları yapılmadan, sayısal veriler alınmadan 'oldu-bitti' demek doğru değil. Şuanda esnaf olmayan eski Bağ-Kurluların prim borçları için aynı şeyi söylemiyorum. Bu çözülmesi gereken bir meseledir' dedi.

ESNAFIN PRİM BORCU

İşyerini kapatan esnafın birikmiş olan borçlarının dondurulması ile ilgili bir değerlendirmenin daha önceden de dile getirildiğini belirten Bakan Faruk Çelik, 'Şuanda mevcut düzenlemede bütün prim borçlarının yapılandırılması sağlanıyor. Fakat belli bir tarihten sonra esnaflıktan ayrılan, Bağ-Kur prim borçları olanların borçları ve hizmet sürelerinin dondurulması en doğru olandır. Bu konuda bizim elimizdeki net veri 1 milyon 330 bin civarında bir esnaf. Ama bunun ne kadarı Bağ-Kurlu değil, esnaflıktan ayrıldı net bir rakam yok. Artık esnaf olmayıp hastanelerle aramızda sorun olan bu meselinin borçlarının ve hizmet sürelerinin dondurulması gerekiyor, bu vatandaşların sağlıktan yararlanma imkanlarının kapısının açılması gerektiği düşüncesindeyiz' şeklinde konuştu.

'TORBADA İHTİYAÇTAN KAYNAKLANAN DÜZENLEMELER VAR'

Torba Yasa ile ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Bakan Çelik, torba içerisinde ihtiyaçtan kaynaklanan düzenlemeler olduğunu söyledi. Kamu zararına olacak işlerin toplumun önüne koyulamayacağını ifade eden Bakan Çelik, 'Son yıllarda çalışma hayatı ile ilgili önemli yasal mevzuat parlamentodan geçti. Bunlar, gerek kamu çalışanları ile ilgili toplu sözleşme yasası, gerek işçi sendikaları yasasının 30 yıl sonra da olsa tümden değişmesi ve iş sağlığı güvenliği yasasının yürürlüğe girmesi gibi düzenlemeler yürürlüğe girince 19. Fasıl ile ilgili önemli ölçüde kriterlerin yerine geldiği düşüncesi ile gerek Brüksel'de gerekse buradaki sosyal taraflarla görüşme yoğunluğumuz oldu. Sendikaların da AB'den yana olmasını bekliyoruz. 19. Faslın açılması ile birlikte AB süreci ile ilgili işçinin, çalışanın ve çalışma hayatının çok ciddi kazanımları olacak. Bu faslın açılması ve biran önce çalışma hayatındaki eksikliklerimizin o standartlara çıkartılması konusundaki heyecanımızın sendikalar tarafından kırılmamasını istiyoruz' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195