Title of a News Article

Üst düzey yöneticilere suikast yapılacaktı

.

Üst düzey yöneticilere suikast yapılacaktı
banner206
 Adana'da, İstanbul'a giden bir otomobilde ele geçirilen terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirlenen 3 RPG 29 roketatar, mühimmatı ve 3 zaman ayarlı ateşleme rampasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 2'si kadın 11 kişi adliyeye sevk edildi. Polis, mühimmatların zırh delici özelliğinden dolayı İstanbul'da üst düzey yöneticilere yönelik saldırı yapılacağı üzerinde duruyor.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 Mart günü TAG Otoyolu’nun İncirlik kesiminde uygulama yaparken, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 3 RPG 29 roketatar, mühimmatı, 3 zaman ayarlı ateşleme rampası ile bir nişanlama aparatı ele geçirildi. Rus yapımı olduğu ileri sürülen silah ve mühimmatlarla ilgili otomobilde bulunan 2'si kadın 3 kişi gözaltına alındı.

 Polis daha sonra İstanbul, Adana, Antalya, Manisa, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Mardin ve İzmir'de yapılan operasyonlarda 8 kişiyi daha gözaltına aldı.

Toplam 11 şüpheliyle yapılan görüşmelerde ve elde edilen bilgilerde bu şahısların daha önce de aynı araçla Türkiye'nin değişik illerinde bulundukları, sansasyonel eylem hazırlığında olan PKK'lılara kuryelik yaparak onlara mühimmat getirdikleri tespit edildi.

 Otomobilde yakalanan mühimmatla da İstanbul'da eylem yapacak PKK'lılara mühimmat götürdükleri öğrenildi. Ele geçirilen malzemenin zaman ayarlı ve zırhlı araç delici özelliği olmasından dolayı İstanbul'da zırhlı araç kullanan üst düzey yöneticilere yönelik suikast yapılacağını operasyon ile bunun önüne geçildiği tahmin ediliyor. Zanlılar 3 gün boyunca emniyette sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

 

TERÖRİSTİN HALASI: İLGİM YOK

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Fatma O., silahlarla ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, "Yeğenim Dilara Abdullah A. ile birlikte İstanbul’a gideceğini söyledi. Otomobilde yer olunca ben de gitmek istedim. Araçta silah ve malzeme olduğunu bilmiyordum" diye ifade verdi.  

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin ifadeleri ve otomobilin kayıtlarını inceleyen polis, soruşturmayı genişletti. Adana’nın yanı sıra Mersin, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda Musa K., Hasan A., Peşmerge A., Ali A., Fehmi D., Şeyh Demir K., Abdullah G. ve Hasan S. gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. TEM Şubesi’nde sorgulanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195