Title of a News Article

Uyuşturucu ile mücadelenin toplantısı yapıldı

Uyuşturucu ile mücadelenin toplantısı yapıldı
banner206
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele ilgili önemli bir toplantı gerçekleşti. 

Şanlıurfa’da Eyyübiye Belediyesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından Birinci Bölgesel Bağımlılıklarla Mücadele Çalıştayı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen çalıştayda, madde bağımlılığını anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu.

Ardından katılımcılara hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, madde bağımlılığı konusunda herkesin sorumlu olduğunu ve dışarıda oluşan bu gibi sıkıntıların, ev halkına, mahalleye ve o toplumda huzursuzluk meydana getirdiğini belirtti.

Ekinci, "Burada ailemiz başta olmak çevremize kadar hepimiz sorumluyuz. Biz çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirebiliriz. Ama neticede hayatlarının sonuna kadar camdan bir şeyin içerisinde onları bulunduramazsınız. Onlar da sokağa çıkacaklar, parka çıkacaklar, trafikte birileriyle karışılacaklardır. Eğer sorunlu bir gençle karşılaşırlarsa, o sıkıntı gelip hemen evimizin içerisinde ortaya çıkacaktır. Ortada sorunlu bir genç varsa, sorunlu bir durum varsa, sadece o ev halkı huzursuz değildir; o mahalle de il de toplum da huzursuzdur. Bundan hareketle bizim ciddi şeylerde bulunmamız gerekiyor. Önemli olan maddeyi erişime engellemek. Bir taraftan maddeye erişimi engellememiz lazım, bir taraftan da hasta olan kişilere bir müdahalede bulunmamız gerekiyor. Bütün bunları yaptıktan sonra, 'Asım'ın Nesli' diye ifade ettiğimiz nesli hep beraber inşa edebiliriz. Biz eğer geleceğimizi imha etmek istiyorsak, o zaman gençlerimizi inşa etmekten vazgeçelim! Fildişinden kule yapabiliriz ama insan noktasında gerekeni yapmazsak, o kuleler yerle bir olur." dedi.



Başkan Ekinci'nin ardından söz alan madde bağımlısı aileler ise çocuklarının madde bağımlısı olması nedeniyle çok zor günler yaşadıklarını ancak Eyyübiye Belediyesinin kendilerine uzanan yardım eli sayesinde gençlerini geri kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çalıştay'da Uzman Doktor Muhsin Koray Kılıç, bağımlılığın kavramı, Prof. Dr. Kültekin Ögel, bağımlılıkta tedavinin temel ilkeleri, Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, bağımlılıkta yaygınlık araştırmaları ve önleme çalışmaları, Uzman Psikolog Melike Şimşek bağımlılık ve aile Uzman Dr. Ferhat Sarı, AMATEM faaliyetleri hakkında sunumlarda bulundu. Çalıştayın ikinci bölümünde ise Sivil toplum Kuruluşlarının konuşmalarıyla devam etti.

Toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akı ve çok sayıda STK
 temsilcisi katıldı. 

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195