Title of a News Article

Uzun tutukluluğa son veriliyor

Uzun tutukluluğa son veriliyor
banner206

TBMM'ye sunulmak üzere AK Parti milletvekilleri tarafından imzalanan yeni yargı paketiyle tutuklulukta yeni dönem başlıyor.

Teklifte yer alan düzenlemeye göre savcılık sürecini içeren soruşturma aşamasında tutukluluğa sınırlama getirilirken, bu uygulama süreleri yarı yarıya azaltacak. Buna göre asliye cezalarda tutukluluk en fazla 6 ay, ağır cezalarda ise bir yıl olacak. Terör suçlarında ise bir buçuk yıl olarak belirlenen tutukluluk süresi, terör suçluları için 6 ay daha uzatılabilecek. Böylelikle terör suçlarında da en fazla 2 yıl tutuklu kalınacak.

SAVCIYA UZLAŞMA YETKİSİ

Uzlaşma, mağdur hakları, istinafta temyiz, ifade özgürlüğünde genişleme gibi önemli konuları içeren yaklaşık 60 maddelik yargı paketiyle getirilen düzenlemelerden bazıları şöyle: Uzlaştırmanın sınırı genişletilerek, Cumhuriyet savcılarına 'uzlaştırma' yetkisi verilecek. Cumhuriyet savcıları, üst sınırı 2 yıl olan cezalarda soruşturmayı erteleyecek. 5 yılda suç işlemezse dosya otomatik olarak kalkacak. Böylece basit suçlarda hiç dava açılmadan dosya kapanmış olacak. 3 yıldan az cezalarda 'basit yargılama' getirilecek. İnternet suçlarında bugüne kadar, suç içeriği bulunması nedeniyle tüm siteye gerişim engellenirken, getirilen düzenlemeyle, sadece suç içeriği bulunan sayfa kapatılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195