Title of a News Article

Vakıf Katılım, Urfa’da şube açtı

.

Vakıf Katılım, Urfa’da şube açtı
banner206

Türkiye’den son kurulan katılım bankası Vakıf katılım Şanlıurfa’ya şube açtı.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş Vakıf Katılım Bankası’nın kurulma sürecini ve faaliyet alanlarını anlattı. Göktaş, “İlk aşamada diğer faizsiz bankaların ürünlerine benzer ürünleri müşterilerimize sunmaktayız. Önümüzdeki dönemde ise özellikle sermaye piyasası alanı ile kâr-zarar ortaklıkları projelerinde ve KOBİ segmentinde çalışmalarımız olacak; KOBİ’lere yönelik yeni ürünlerle müşterilerimize ulaşacağız” dedi.

 

Türkiye'de en son kurulan katılım bankası olmanın avantajlarının yanında bazı zorlukları da mutlaka var. Vakıf Katılım Bankası’nın kurulma sürecini anlatır mısınız?

Teknik altyapısı, bankacılık ürün ve hizmetleri ve şube ağı ile sıfırdan bir banka kurmak, elbette oldukça zorlu bir süreçti. Dolayısıyla açılış öncesindeki bu meşakkatli hazırlık sürecinde oldukça yoğun çalışmalar yapıldı. Ancak, hem çalışanlarımızın özverisi hem de kamu otoritesinin destekleyici yaklaşımı işlerimizi oldukça kolaylaştırdı. Açılış öncesinde verilmesi gereken en önemli kararlardan biri bankacılık faaliyetlerini taşıyacak temel bankacılık yazılımının belirlenmesiydi. Bu konuda risk almayarak mevcutta denenmiş bir yazılımı tercih ettik. Bu karar faaliyet izni sürecinde işimizi çok kolaylaştırdı ve açılışımızı hızlandırdı. Açılış sürecinde Vakıf Katılım isminin katılım bankacılığı alanında yüksek bir beklentiye sahip olduğunu gözlemledik. Müşterilerimizin bize olan teveccühü ve güveni de şube açılışlarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımızda bize güç verdi.

 

Vakıf Katılım sadece bir çeyreği geride bıraktı. Performansı değerlendirmek için çok kısa bir zaman. Ancak, yılsonu hedefleriniz var.  2016 yılsonu itibarıyla hedefleriniz nelerdir?

Tüm kuruluş çalışmalarını sıfırdan yapmış, henüz dört aylık bir bankayız. Ancak, katılım bankacılığı sektöründe yeni bir oyuncu gibi görünsek de kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geçmiş bankacılık ve katılım bankacılığı deneyimleri ile kadim vakıf kültürünü değerlendirdiğimizde bu alanda son derece tecrübeli olduğumuzu düşünüyoruz. Tecrübelerimizle birlikte hızlı bir büyüme ve olgunlaşma süreci geçirebilmek için daha fazla müşteriye temas edeceğimiz noktaları oluşturmamız gerekiyor. Bu doğrultuda yılsonuna kadar şube sayımızı 30’a, çalışan sayımızı ise 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda internet bankacılığı, mobil şube ve ATM’ler gibi alternatif kanallarda da büyümeyi amaçlıyoruz.

Katılım bankacılığını geleneksel bankacılıktan ayıran unsurların başında, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek geliyor. Biz de reel sektörle aktif bir işbirliği içinde olarak, kar-zarar ortaklığı projeleriyle katılım bankacılığı uygulamasını geliştirmek için çalışacağız. Ticari hayatın içerisinde aktif rol alarak gerçek bir alternatif oluşturacak; kaliteli ve fizibilitesi iyi yapılmış projeleri olup, yeterli sermaye birikimi olmayan yatırımcılarla işbirliği geliştirerek, Türkiye’ye yeni iş alanları kazandırmak için çaba sarf edeceğiz.

Katılım bankacılığının ruhu ve Hükümetimizin açıklamış olduğu Orta Vadeli Plan’da belirlemiş olduğu “ülkemizin daha hızlı kalkınması” hedefi gereği istihdam, büyüme, üretim ve ihracat getirecek alanlara yoğunlaşacağız. Dolayısıyla KOBİ segmentinde daha aktif olacağız. KOBİ’lere standart ürünler sağlamanın ötesine geçerek ihtiyaçlarına uygun yeni ürün ve hizmetler geliştireceğiz.  Yatırım ve proje finansmanı konusunda kâr-zarar ortaklıkları ve sermaye piyasası aracı ihraçları ile etkin bir rol alacağız. Ayrıca katılım bankacılığının bireysel kullanıcılara ulaşma konusunda yeterli seviyede bulunmadığını görüyoruz. Bu alanda da en kaliteli hizmet ve servisi sunacak ve daha çok müşteriye ulaşacak bir dağıtım ağı oluşturarak, çok sayıda yeni müşteriyi Katılım Bankacılığı ile tanıştırmayı hedefliyoruz.

 

Sektörle ilgili yetişmiş insan kaynağını nasıl temin ediyorsunuz?

Haziran ayı ortası itibariyle yaklaşık 200 çalışanımız bulunmakta. Şube açılışlarımızla birlikte yılsonunda 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. 3 yılın sonunda da müşterilerimize 100 şube ve 1.200 çalışanla hizmet vermeyi öngörüyoruz. Başlangıçta kuracağımız kadro Bankamızın nüvesini oluşturacağı için öncelikli olarak yetişmiş insan kaynağı istihdamını diğer Katılım Bankasındaki tecrübeli arkadaşlardan temin etmek durumunda kaldık. Bu konuda Vakıf Katılım’a sektördeki çalışanlardan ciddi bir teveccüh olduğunu görmek bizi fazlasıyla memnun etti. Bu durumun ayrıca sektöre önemli bir dinamizm sağladığını da söylemek mümkün. Önümüzdeki yıldan itibaren oluşturduğumuz bu çekirdek kadronun içine katacağımız yeni arkadaşları gerek işbaşı eğitimleri ile gerekse belli eğitim programları ile destekleyerek Vakıf Katılım olarak yetişmiş insan kaynağı istihdamımızı kendi içimizden sağlamayı planlıyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 14:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerem
Kerem - 8 yıl Önce

Bankanın şu anda 15 şubesi var ama inşAllah bu sayı zamanla artacak. http://www.trbanka.com/vakif-katilim-bankasi/

SIRADAKİ HABER

banner195