Title of a News Article

Vali de devreye girdi

 Vali de devreye girdi
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, Viranşehir ilçesine giderek Irak’tan kaçarak Viranşehir’e yerleşen Ezidileri ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütünden kaçarak Viranşehir ilçesine sığınan Ezidileri ziyaret etmek üzere Viranşehir’e gitti.

İlçeye gelişinin ardından ilk olarak Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ezidi köylerinin muhtarları ve yetkililerle Kaymakamlıkta bir toplantı gerçekleştiren Vali Küçük, Ezidi misafirlere yapılacak yardımlar ve izlenecek yolla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ezidilerden akrabası olanların istemeleri halinde o köylerde barındırılabileceğini dile getiren Vali Küçük, köylerde kalabilecekleri çadırların da teminini sağlayacaklarını kaydetti. Akrabası olmayanların ise Mardin’e bağlı ilçelerdeki kamplara yönlendirilmesinin gerektiğini ifade eden Vali Küçük, Afad Başkanlığıyla yaptıkları görüşmeler doğrultusunda Viranşehir’e yeni bir kamp kurulmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Kaymakamlıktaki toplantının ardından, terkedilmiş bir binada kalan Ezidi ailelerini de ziyaret eden Vali İzzettin Küçük; ailelerle ilgili Kaymakam Kotan’dan bilgi aldı. Dokuz aile ve toplam 64 kişinin kaldığı binaya eşya temin edilmesi için yetkililere talimat veren Vali Küçük, ayrıca gıda yardımı ve temel ihtiyaçların sağlanması hususunda da titizlik gösterilmesini istedi. Vali İzzettin Küçük ayrıca burada kalan ailelerin çocuklarına oyuncak hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195