Title of a News Article

Vali'den Başkanlara Talimat

 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın da iştirak ettiği yemeğe, Şanlıurfa’da yaşayan gaziler ve aileleri ile şehit aileleri davet edildi.

Şehitlikten sonraki en yüksek mertebenin gazilik olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Erin, “Bu anlamlı günde, vatan topraklarını kutsal vatan toprağı yapan, vatanımız, bayrağımız, birliğimiz, beraberliğimiz ve milletimiz için canını hiçe sayarak feda eden tüm şehitlerimize rahmet ve minnet duygularımızı iletiyoruz. Yine bu vesile ile aynı fedakarlığı gösteren ama şehitlikten sonraki en onurlu mertebeye yükselmeyi hak eden gazilerimize de şükranlarımızı, minnetlerimizi iletiyorum” dedi.

Burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Vali Erin, “Irkçılığın her türlüsü ayaklarımızın altındadır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve ortak ad olan Türk Milleti adıyla aynı inancın, aynı idealleri ve aynı geleceği paylaşan tek bir milletiz. Toplum içerisinde farklı etnik yapıya, farklı kültüre, farklı inançlara sahip insanlarımız var. Bizleri 700 sene güçlü kılan bu farklılıklarımızdır. Bugün de bu farklılıklarımızı zenginlik sayarak, geleceğin büyük ve daha güçlü Türkiye’sini birlikte inşa edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti son yirmi yıldır ekonomik ve siyasi istikrarla kalkınan, gelişen ve büyük Türkiye olma yolunda önemli mesafeler katetmiş durumdadır. Uluslararası çalkantılar, savaşlar ve krizlere rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle kaynaşmış vaziyette en büyük gelişmeyi ve büyümeyi ortaya koyan, dünyadaki ilk on ülke arasındadır. Büyüyen ekonomisi, güçlenen sosyal yapısıyla, dinamik ve genç nüfusuyla, yeraltı ve yürüstü zengin kaynaklarıyla birlikte yakın zamanda inşallah dünyanın ekonomik açıdan da en büyük on ekonomisi arasına girmeye adaydır. Bugün en büyük 13’üncü ekonomi olmayı başarmış ülkemizin, hükümetimizin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonuyla birlikte dünyanın en gelişmiş 10’uncu ekonomisi haline getirmeyi bu millet başaracaktır. Bunu biliyorlar ve takip ediyorlar. Bakınız bütün uluslararası derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin 2016 büyüme rakamlarını yakalayamayacağını, gittikçe küçülen bir ekonomiye sahip olacağı tahmininde bulunmuşlardı. 2017’nin ilk çeyreği rakamları açıklandığında, dünyada en çok büyüyen ve gelişen ilk dört ekonomisi arasına girmeyi başaran bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardı. Yüzde 5,2 büyüdü. İkinci çeyrekte de yine bütün tahminleri alt üst edecek şekilde yüzde 5,7 büyüyen bir ülkemiz var Allah’ın izniyle. Üçüncü çeyrekte yüzde 6’nın üzerinde büyüyen bir Türkiye ekonomisi göreceğiz Allah’ın izniyle. 2017 sonunda ekonomimizin 2016’ya kıyasla daha da büyüdüğünü, istihdamın arttığını ve işsizliğin azaldığını göreceksiniz. Hiç kuşkunuz, hiç tereddütünüz olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin ellerdedir” dedi.

Türkiye’nin aracını, gerecini, silahını kendi üreten bir ülke haline geldiğini belirten Vali Erin, “Siz yapamazsınız, siz anlamazsınız, matematikten, bilimden, fenden ne anlarsınız diyerek yıllarca bizi uyuttular. Ama şundan çok eminiz ve çok iyi biliyoruz ki, Türk insanı; Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla yeryüzünde en zeki ve en çalışkan millettir. Bugün savunma sanayinde büyük ölçüde kendi tankını, kendi silahını, kendi aracını, kendi insansız hava aracımızı üretir vaziyete geldik. Allah’a şükürler olsun. Şu anda üzerinde çalıtığımız ve bizi dış dünyaya bağımlı olmaktan kurtaracak projelerin de olduğunu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

 

Yıllarca miletin ve devletin kaynaklarının aktarıldığı batılı ülkelerin bunları bildiklerini ve bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Vali Erin, Türkiye’nin kendi sermayesi ve kaynaklarıyla ayakları üzerinde durmasını, kendi bölgesinde güçlü bir devlet olmasını hazmedemediklerini dile getirerek, “Dünyaya istedikleri gibi şekil veren bir zihniyetten, çok yönlü, çok kutuplu bir dünyaya dönüşümüzü görüyorlar ve bundan rahatsız oluyorlar. Bunun içindir ki, kırk senedir ayağımıza doladıkları bölücü terör var biliyorsunuz. Hepsinin ağa babalarının, hangi ülkenin başkentinde kral gibi olduğunu biliyoruz. Onların hiç birinin Türklükle, Kürtlükle, Araplıkla bir ilgisinin olmadığını da biliyoruz. Kürt halkı adına mücadele ettiğini ifade edenlerin çoğunun aslında Kürtçe bilmediğini de biliyoruz. Aradan geçen 35-40 sene içerisinde ebediyete uğurladığımız şehitlerimizin yanısıra, bu mücadelede ölenlerin büyük bölümünün, yüzde 80-90’ının da Kürtlerden oluştuğunu biliyoruz. Bu bölge, bölücü terörden çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi. Artık kendimize gelmenin, evladımıza ve çocuklarımıza sahip çıkmanın, onları ortak değerlerimiz olan vatanımız, bayrağımız, devletimiz dediğimiz değerler etrafında buluşturmamız ve ona göre yetiştirmemizin vakti gelmiştir. Ben ne yapabilirim demeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın her vesileyle söylediği gibi; baskıya, zulme ve zorluğa hep birlikte toplum olarak karşı çıkmayı başarabilmemiz gerekiyor” dedi.

Nüfusunun büyük bölümünün Kürt olmasına rağmen Şanlıurfalıların teröre yol vermediğini belirten Vali Erin, “Bunun için Şanlıurfalı kardeşlerimizi, büyüklerimizi ve bu mücadele canını ortaya koyan Şanlıurfalı vatansever kardeşlerimin hepsini saygıyla, hürmetle selamlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Gazi ve şehit ailelerinin yılda bir kez hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Vali Erin, tüm kamu kuruluşlarının gazi ve şehit aileleri ile yakından ilgilenmesi için il genelindeki tüm şehit ailelerini kamu kurumlarının sorumluluğuna teslim ettiklerini, ailelerin bu birimler tarafından takip edilerek yaşadıkları sorun ve sıkıntıların derhal çözüleceğini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANLARINA AMİR TALİMATI
Gaziler ve şehit aileleri derneklerinin fiziki açıdan layık olmadıkları mekanlarda hizmet vermeye çalıştıklarını müşahade ettiklerini burada yaptığı konuşmada da yineleyen Vali Erin, bu amaçla kullanılacak modern bir binanın mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. Bunun hayata geçirilmesi için belediye başkanları tarafından, bir amir ricasından ziyade bir amir talimatı olarak algılanmasını istedi.

Gazi ve şehit ailelerine hitaben bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, “Huzur içinde bu alanı paylaşabiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Hepzini rahmet ve minnetle anıyorum. Bugüne kadar vatan için, bayrak için, millet için canını seve seve feda etmiş şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Gaziler onuruna verilen yemeğe; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Erin ile eşi Gülhan Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile ilçe belediye başkanları, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk,  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, gazi ve şehit aileleri ile sorumlu tutulan kamu kuruluşlarının idarecileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142