Title of a News Article

VALİ ERİN'DEN EĞİTİMCİ VE AİLELERE ÖNEMLİ MESAJLAR

VALİ ERİN'DEN EĞİTİMCİ VE AİLELERE ÖNEMLİ MESAJLAR
banner206
 2017-2018 Eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, geleceğimizin teminatı olan çocukların en iyi şekilde eğitilmesi için herkesin sorumlu davranması gerektiğine dikkat çekti.

Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:

Devletlerin gelecekte varlığını devam ettirmesi, sosyal, siyasal ve ekonomik alanda yaşanan hızlı gelişmelere ayak uydurarak büyüyebilmesinin yegane yolu, geçmişini iyi bilen, bugünün koşullarını iyi tahlil eden, gelecek planlarını aldığı eğitim ve edindiği tecrübelerle birleştirerek yapabilme yeteneğine sahip bireylerin yetişmesine bağlıdır.

Binlerce yıllık kültürel ve siyasal birikime sahip olan necip milletimiz, geçmişte İslam’ın ilk emri olan okumaya büyük önem vermiş, matematikten astronomiye, fizikten tıbba kadar yüzlerce alanda bugün dahi çağdaş bilime yol gösteren bilgi ve metodları ortaya koyan bilim adamları yetiştirerek başarısını göstermiştir.

Batı medeniyetinin arayış içinde yaşadığı orta çağda, dünyanın ilk üniversitesi olan Harran’da yetişen büyük alimlerden biri olan el-Battani, modern trigonometriyi icat etmiş, astronomide güneş yılını saniyesine kadar tam olarak ölçmüş, matematikte çığır açarak Kopernik’e bile ilham kaynağı olmuş, buluş ve keşifleriyle birçok bilim adamını etkilemiştir. Eserleri Latince’ye çevrilen ilk Müslüman bilim adamı olan el-Battani, bizim hemşehrimizdir ve onun çalışmaları aradan geçen bin yıldan sonra bile üniversitelerde okutulmakta, ismi; bilim dünyasında büyük saygıyla anılmaya devam etmektedir.

İşte bir eğitim öğretim döneminin başlangıcında, geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımıza anlatmamız, örnek göstermemiz gereken, büyük imkansızlıklara rağmen atalarının bin yıl öncesinde bilimde aldığı mesafeyi görebilmelerini sağlamaktır. Çocuklarımız ve gençlerimizin doğru yönlendirilmesi, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde verilmesi halinde bu milletin bağrından nice Battani’ler, Sabit bin Kurra’lar, Muhammed bin Cebir’ler yetişeceğinden zerre kadar şüphemiz yoktur.

Devletimiz; her zamankinden daha güçlü ve donanımlı olarak, eğitim öğretimin en iyi şekilde sürdürülebilmesi için tüm imkânlarını seferber etmiştir, etmeye de devam edecektir. Bu seferberlik halinde en önemli görev ve sorumluluk, insan yetiştirmek gibi bir sanatı icra eden öğretmenlerimize ve bu hizmetin verildiği yerlerin idarecilerine düşmektedir. Eğitim camiamızdaki herkesin, anne ve babaların binlerce yıl sonra bile adından bahsedilen kişiler yetiştirdiklerinin farkında olarak, bu işe gönül vermeleri, sorumlu davranmaları esastır.

Eğitim-öğretimin en iyi şekilde gerçekleşmesi, eğitim ortamlarının her anlamda güvenli ve sağlıklı yerler olması, çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü tehlikeden uzak tutulması için gerekli önlemler Valiliğimiz koordinesinde alınmıştır.

Aynı zamanda devletimiz, 700 bin civarında öğrenciye sahip olan Şanlıurfa’nın eğitim öğretimde başarısını yükseltmek için tüm desteği sunmaktadır. Sadece 2017 yılı eğitim yatırımları için şehrimize 500 milyon TL ek ödenek tahsis edilmiştir. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın, eğitim öğretim döneminin başladığı bugün şehrimize teşrif ederek ilk etkinliği bir okulda gerçekleştirecek olmaları, devletimizin Şanlıurfa’nın eğitimini ne kadar önemsediğinin göstergesidir. Şanlı şehrimizin eğitim-öğretim yatırımlarına verdikleri destekten dolayı, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Şanlıurfa milletvekilleri ile yerel yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum.

2017-2018 Eğitim öğretim yılının ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.


Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 10:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
sesimi duyan varmı
sesimi duyan varmı - 7 yıl Önce

sayın valim şanlıurfada okula gitmek isteyip anne ve babası tarafından okula gönderilmeyen 5.sınıf öğrencisi 10 yaşındaki mustafa akgül said-nursi imam hatip orta okulunda 2 yıldır kayıtlı görünüyor ama okulda öyle bir öğrenci yok şanlıurfa milli eğitim müdürlüğünün hiç bir yeri denetlediği yok. lütfen yardımcı olun.

SIRADAKİ HABER

banner195