Title of a News Article

Vali Erin muhtarlara bir araya geldi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in rutin olarak gerçekleştirdiği muhtar toplantılarından biri de  Ceylanpınar merkez ve köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Erin, “Devlet, milletle anlam ifade eder. Devletine güveni yüzde yüz olan bir millette huzur, güven ve mutluluk olur. Kalkınma olur, gelişme olur. Devlet ayrı, millet ayrı diye bir kavramın ne devleti mamur, ne de milleti mutlu etmeyeceğini biliyoruz” dedi.

Muhtar buluşmaları için Ceylanpınar’a giden Vali Erin, ilk olarak hükümet konağını ziyaret etti. Hükümet Konağı girişinde Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik tarafından karşılanan Vali Erin, Kaymakamlık Şeref Defterini imzaladıktan sonra Kaymakam Keklik ile ilçede yapılan hizmetler hakkında bir süre görüştü.

Kaymakamlıktaki görüşmenin ardından, muhtar buluşmalarının yapılacağı salona geçen Vali Erin, Muhtarların mahallelerinin ve mahallele sakinlerinin bekledikleri hizmetleri dile getirmelerini, yapılan çalışmaları takip etmelerini istedi. Muhtarların ilettiği talepleri doğrudan ilgili kurum idarecilerine yönelten Vali Erin, salonda olmayan il müdürlerini de telefonla arayarak çözüm üretilmesini rica etti.

Muhtar toplantısının ardından Ceylanpınar ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erin, ziyaret ettiği işyerlerinde esnafa hayırlı işler diledi.

CEYLANPINAR’DA 31 OKUL İNŞA EDİLDİ

Muhtarların taleplerini tek tek dinleyen Vali Erin, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, son iki yıl içerisinde Ceylanpınar’da 31 okulun yapımının başladığını, mevcut 2500 dersliğe ilave 500 derslik inşaatı eklendiğini söyledi. Yeni okulları özellikle taşımalı eğitimin yoğun olduğu yerleşim birimlerine yapmaya özen gösterdiklerini kaydeden Vali Erin, “Bazıları bundan rahatsız olabilirler. Ama çocuklarımızı ikide bir oradan oraya taşımaktan ve bunun doğurduğu maliyetten kurtulmamız gerekiyor. Onun için 100 ve üzerinde ve ikinci etapta 100’ün altında öğrencisi olan köylerimizin tamamına yeni, modern, ısıtma sistemli, lojmanlı okullar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ceylanpınar’da yapımı devam eden ve tamamlanan 31 okula ilave olarak 200 kişilik öğrenci pansiyonu inşaatının da tamamlandığını dile getiren Vali Erin, “Buraya gelen öğretmenlerimiz barınma sorunu yaşamasınlar diye, kırsaldaki okullarımızda 1+1, 2+1 şeklinde lojmanlarımızı da yapıyoruz. Göreve gelen öğretmenlerimiz bavulunu alıp gelecek, tertemiz lojmanında oturacak ve çocuklarımızın eğitimiyle, geleceğe hazırlanmasıyla uğraşacak” diye konuştu.

“KAYNAKLARIN YANLIŞ KULLANILMASINA MÜSAADE EDEMEYİZ”

Kırsala yapılan taziye evleri, parke taşı, içme suyu gibi çalışmaların son hızla devam ettiğini dile getiren Vali Erin, konuşmasına şöyle devam etti: Kaynakların yerinde, doğru ve hızlı şekilde, kamu malının milletin malı olduğu bilinciyle, son kuruşuna kadar milletin hizmetine dönüştürülmesinin takipçisi olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hiçbir kaynağın yanlış yerlerde, isabetsiz alanlarda kullanılmasına göz yumamayız. Hiç kimsenin, bu millete, devletine yanlış yapmasına müsaade etmeyiz. Herkes, bulunduğu makam mevki ne olursa olsun, bu devletin belirlediği kurallar içerisinde, hiçbir ilave imtiyaza sahip olmadan sadece görev ve sorumluluğunu yerine getirmekle mükellef olduğunu bilecek ve ona göre hareket edecektir. Bu çizginin dışına çıkanları da bu çizginin içerisine sokmak da hukuk kuralları çerçevesinde yine bu devletin görevidir ve bunu yapmaktan da kesinlikle çekinmeyiz.

ŞANLIURFA’YA 16 YILDA 49 MİLYAR TL KAMU YATIRIMI

2000’li yılların başından itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde en önemli kalkınma ve büyüme hamlelerini yaşadığının altını çizen Vali Erin, Adnan Menderes ve Turgut Özal döneminde kırılmaya çalışılan ekonomik ve sosyal gelişmişlik kısırdöngüsünün en fazla aşıldığı bir dönemin geride bırakıldığını ifade etti. Bu dönemden en fazla istifade eden illerden birinin Şanlıurfa olduğunu kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa, sadece 16 yıl içerisinde 49 milyar TL civarında kamu yatırımının aktarıldığı bir il oldu. Altyapıdan eğitime, sağlıktan turizme ve sanayiye kadar bir çok alanda büyük yatırımların gerçekleştiği ve şehrin çehresinin de büyük ölçüde değiştiği bir değişim, dönüşüm ve gelişim sürecini yaşıyor. Bir taraftan kamu imkanları ve kaynakları milletin istifadesine, sosyal ve ekonomik refahının artırılmasına yönelik kullanılırken, öbür taraftan da sosyal projelerle ve devletin sosyal devlet olma ilkesini gözetmek suretiyle, bu dönemde en çok fakir fukaraya, yetime, dula ve kimsesize ulaşılan dönem oldu. Yaşlısından engellisine kadar tüm vatandaşlarımıza devletin şefkatini, merhametini ve sahip çıkma anlayışını en fazla yaşadığımız dönem oldu. Bugün, hiçbir engelli vatandaşımız sahipsiz değildir. Hiçbir yaşlı büyüğümüz, hiçbir dul bacımız, annemiz, hiçbir çalışanı olmayan vatandaşımız yardımsız bırakılmıyor. Çocuklarını okula gönderenler de dahil olmak üzere, az veya çok tamamı devletimizin yardımıyla buluşmuş oluyorlar. Sosyal devletin gereği olan mekanizmaların çoğu şu an faaliyette ve çalışıyor. Bunu, önceki dönemlerle kıyaslamak için söylüyorum. Bunlar önceden yoktu. Bugün muhtarlarımızın dile getirdiği şikayet ve sıkıntılar elbette olacaktır. Ama çok daha iyi durumda olduğumuzu, bu iyi durumumuzu daha da geliştirmek, burada dile getirilen ve getirilmeyen, özellikle kırsal kesimdeki sıkıntı ve sorunları gidermeye yönelik de irademizin olduğunu bilmenizi isterim. Önümüzdeki dönemde bunları gidermeye yönelik yeni yatırımlar gerçekleştirmeye, okullardan sağlık evlerine, yollara kadar bir çok hizmeti vatandaşımızla buluşturmak için çaba sarfedeceğimizi, kamu idaresi ve yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde çok daha iyisini yapmaya çalışacağımızı biliyorsunuz” diye konuştu.

 “DEVLET, MİLLETLE ANLAM İFADE EDER”

Bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu kaydeden Vali Erin, şunları söyledi: Devlet, milletle anlam ifade eder. Devletine güveni yüzde yüz olan bir millette huzur, güven ve mutluluk olur. Kalkınma olur, gelişme olur. Devlet ayrı, millet ayrı diye bir kavramın ne devleti mamur, ne de milleti mutlu etmeyeceğini biliyoruz. Dolaysıyla tüm imkanlarımızı ve temsil ettiğimiz makamlardaki tüm kaynakları milletin mutluluğuna ve refahına dönüştürebildiğiniz ölçüde görevinizi iyi bir şekilde ifa etmiş olursunuz.

İki yıldır olduğu gibi, bundan sonra da arkadaşlarımızla birlikte, millete tamamen açık, karşılıklı iletişimin en üst düzeyde olduğu, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir yönetim anlayışını bundan sonra da devam ettireceğiz. Mesai içerisinde devletimizin, milletimizin işlerine bakarken, mesaimizin dışındaki zamanı da milletimizle iç içe olarak, çarşıda, parkda, bahçede, işyerinde, tarlasında vatandaşımızın sesine kulak vermek suretiyle, onlara yardımcı olmaya, onların yanında durmaya bundan sonra da devam edeceğiz

KAYMAKAM KEKLİK: 150 YATAKLI HASTANE İNŞAATIMIZ BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kamu kurumları amir ve yetkililerinin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerin Vali Erin’in başkanlığında çok önemli hizmetlerle buluştuğunu belirterek, Ceylanpınar ilçesinde de 2018 yılında 150 yataklı Devlet Hastanesi inşaatına başlandığını, ilçe merkezi ve köylerde 18 okulun inşaata başlandığını ve 11’inin hizmete girdiğini söyledi. Kaymakam Keklik, konuşmasına şöyle devam etti: Gençlik Merkezi binamızın yapımı son hızla devam ediyor. Aile Sağlığı Merkezimizin yapımına başlanacak ve bunun gibi sayamayacağımız kadar çok kamusal yatırım, Ceylanpınar’da vatandaşımızın hizmetine sunulmakta. Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında emeklerinden dolayı Sayın Valimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Bugün, muhtarlarımızla yapacağımız istişare toplantısının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195