Title of a News Article

VALİ ERİN ÖĞRETMENLERDEN NE İSTEDİ?

 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın eğitim başarısında Türkiye ortalamasının üzerine çıkması gerektiğini söyledi.

Karaköprü ilçesinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Akademisi ve Sürekli Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, öğretmenlerin eserlerinden oluşan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz resim sergisi açılışı ile başladı.

Sergilenen tabloları inceleyen Vali Erin, bazı tablolar hakkında eser sahiplerinden bilgi aldı. Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin ardından, konferans salonunda düzenlenen programa geçildi.

Saygı duruşu ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun seslendirdiği İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, öğretmenlerin fedakârlık ve özverilerine vurgu yaparak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları, öğretmenler ve aileleri katıldı.

 

VALİ ERİN: ŞANLIURFA EĞİTİMDE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNE ÇIKMALIDIR

Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ederek konuşmasına başlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehit öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Aybüke öğretmeni hatırlatarak “Bu kutsal görevi ifa ederken, görevi başında şehit olan bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, mekânlarının cennet olmasını diliyorum. Uzun yıllar emek vererek bugünün Türkiye’sinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi de saygıyla anıyorum” dedi.

Bugünün Türkiye’sinin mimarının öğretmenler ve onların emekleri olduğunu belirten Vali Erin, eğitimde bazı aksakların bulunduğunu ve bunları gidermek için canla başla çalıştıklarını ifade etti. Günde en az 15-20 kez İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü, Şanlıurfa’da yapılacak okullar, eğitimde yaşanan sorunlar ve yapılması gerekenleri sürekli istişare ettiklerini dile getiren Vali Erin, Türkiye’de öğretmenlere ve eğitim camiasına iyileştirme ve geliştirmeye yönelik çalışmaların yapıldığını ve önemli adımların atıldığını, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında eğitime en önemli kaynağı ayıran ülkeler arasında yer aldığını hatırlattı.

Vali Erin, Şanlıurfa’nın 2002’deki 5 bin civarındaki derslik sayısını, 2017’de 17 bin 500’e çıkarabilmeyi başardığını, son üç dört aylık süre içerisinde 2017 yatırım programında olan 1372 dersliğe ilave olarak 500 milyon liralık kaynak temin edilerek 1500’ün üzerinde dersliğin de ihale hazırlığının son aşamaya geldiğini söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin dünyadaki en kadim ve en kutsal mesleklerden bir tanesi olduğunu dile getiren Vali Erin, “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz inancımızın emrettiği, beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz, ilim Çin’de dahi olsa tahsil ediniz emriyle muhatap olduğumuz ve yine bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışının temsilcileri ve mirasçıları bizleriz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de eğitim göstergelerinin on dört yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir noktaya geldiğini kaydeden Vali Erin, Şanlıurfa’da da gelişme ve iyileşme olduğunu ancak Güneydoğunun en önemli şehri olan Şanlıurfa’da daha yapılacak çok şey olduğunu belirterek, “Şanlıurfa’nın, eğitim öğretim seviyesi, okullaşma oranı, okul öncesi okullaşma düzeyi ve başarı göstergesi kabul edilen sınavlarda elde ettiği başarılar ile üniversiteye kazandırılan öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etmek isterim. Peygamberler şehri, Harran akademisine ve dünyanın ilk üniversitesine sahip olan ili olarak eğitim öğretimde neredeyse Şırnak ilimizle kıyaslanacak bir noktada bulunmayı hazmedemeyiz. Bu Urfalılara da, öğretmenlerimize de eğitim camiasına da kamu idaresine de yakışmayacak bir durum” diyerek, Şanlıurfa’nın eğitim öğretimde Türkiye ortalamalarının üzerine çıkması için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Eğitimi, hayatımızın çözüm bekleyen en önemli konusu haline getirmezsek bunu başaramayız diyen Vali Erin, “Bu bilinci, şehir merkezinden başlayarak en ücra mezradaki okulumuza kadar hepsine yaymazsak, şu an boğuşmakta olduğumuz sorunların devam edeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Her mesleğin kendine göre zorluk ve güçlükleri var. Bugünün Türkiye’sinde ben senden çok çalışıyorum, az çalışıyorum tartışmasına girecek bir noktada olmadığımızı herkesin bilmesi lazım” dedi.

Konuşmasına şehit öğretmenleri anarak son veren Vali Erin, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: GELECEK SİZLERE EMANET EDİLİYOR

Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, “Öğretmenin toplumumuzdaki yerinin bambaşka olmasını gerektiğini düşünüyorum. Öğretmen muhakkak suretle bağlı olduğu toplumda gerekli olan saygıyı almalıdır. Gelecekler sizlere emanet ediliyor. Bir insanın en önemli varlığı çocuğudur. Tüm geleceği, evlatları üzerinde şekillenir. İşte şekillendirmiş olduğu bu değeri, saygıdeğer öğretmenlerimize emanet ediyor. Bu emaneti işlemek, bu emaneti parlatmak, vatana faydalı hale getirmek, dürüst, kanuna nizama bağlı, ahlaklı, çalışkan, vizyon belirleyen, dünyayı okuyabilen bir birey haline gelmesi, sizin elinizle şekillenecektir. Dolayısıyla ne kadar kıymetli bir görev yürüttüğünüzün farkındayız ve yalnız değilsiniz. Biz yanınızdayız, bunu da bilmenizi istiyorum” dedi.

Öğretmenin maddi ve manevi yönden kafasının rahat olması gerektiğini belirten Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa’yı bir yere taşımak istiyorsak, bu kesinlikle öğretmenlerin elinden geçiyor. Bunu biliyorum ve farkındayım. Okullarla iç içeyiz, her zaman sizinle bir araya geliyoruz. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Sadece bir günde değil, birçok günde kutlanmasını diliyor, bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım öğretmenler gününüzü kutluyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdimi yapıldı. Aday öğretmenlerin yemin törenin gerçekleştiği ve Şanlıurfa öğretmenler korosunun da bir konser verdiği etkin, öğretmenler haftası münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

 

ŞEHİTLER ÖĞRETMENLER İÇİN HATİM VE MEVLİD

Öğretmenler günü etkinlikleri, Şehit Mustafa Direkli Camii’nde şehit öğretmenler için okutulan 100 hatim duası ve mevlid ile devam etti. Etkinlikler, akşam verilecek olan resepsiyon ile sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142