Title of a News Article

Vali Erin, tarihi evleri inceledi

Vali Erin, tarihi evleri inceledi
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, geçtiğimiz aylarda butik otel yapılmak üzere Vilayetler Hizmet Birliğine devredilen Kurtuluş Mahallesindeki tarihi evlerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Geçmiş yıllarda Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından kamulaştırılarak restore edilen ve şehrin kültürel envanterine dâhil edilen tarihi yapılar, Vali Abdullah Erin’in girişimleriyle bedeli mukabili Vilayetler Hizmet Birliğine devredilmişti.

Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline önemli katkılar sunacak 200 yataklı butik otel projesine hızla başlayan Vilayetler Hizmet Birliği, daha önce Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü olan 11 Nisan 2020’de otelin açılışının yapılacağını duyursa da mücbir sebepler dolaysıyla açılış ileri bir tarihe ertelenmişti.

Şehrin 58 Meydanı olarak bilinen semtinde, ada halindeki yapılarda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek sorumlulardan bilgi alan Vali Abdullah Erin, çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Tarihi yapıların, modern şekilde yeniden düzenlenmesinin oldukça hassasiyet gerektiren bir çalışma olduğunu kaydeden Vali Erin, “Yapıların doğallığını bozmadan, modern hizmet sunulabilir duruma getirilmesi için yapılan her çalışma koruma kurullarının denetiminden geçiyor. Bu nedenle çalışmalar tahmin edildiğinden daha uzun sürüyor. Malum virüs salgını nedeniyle turizm sezonunun da tatil edilmesi üzerine, bu alanda yapılacak çalışmaları da daha rahat gerçekleştirme imkânı oluştu. Şu anda çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlanmış bulunuyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde çok kaliteli turizm tesisleri işleten Vilayetler Hizmet Birliği, Şanlıurfa’daki bu yatırımı da Vilayetler Evi (VE Hotel’s) Şanlıurfa markasıyla hizmete sunacak. Projenin, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195