Title of a News Article

Vali Küçük “Çevremizin Farkında Olmalıyız”

.

Vali Küçük “Çevremizin Farkında Olmalıyız”
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; katıldığı “ Madde Bağımlılığı ve Sosyal Haklar” adlı konferansta yaptığı konuşmada insana çok yönlü yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcısı olduğu “İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi” ev sahipliğinde, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen “Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar” projesinin desteğiyle bir otelde düzenlenen konferansın açılışında konuşan Vali İzzettin Küçük; madde bağımlılığı ile mücadelenin çok yönlü bir çerçevede ele alınması gerektiğini kaydetti. 

“Madde bağımlılığıyla mücadelede uzun soluklu, perspektifli ve eklemlenmiş bir çalışma yapmalıyız” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük; yapılacak olan çalışmalarda ailelerle iletişimin de güçlü tutulmasının önemine değindi.

Madde bağımlılığı konusunda Şanlıurfa’da yapılanları aktararak konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük: “ Güvenlik güçlerimiz satıcıların yakalanması hususunda çok büyük rakamlara ulaşıyor. Okul önlerinde sürekli tedbir alıyoruz. Eyyübiye Belediyemizle birlikte birkaç ay içerisinde büyük bir rehabilitasyon merkezi inşaatına başlıyoruz. Bu tesisle bu konuda daha efektif olacağız. Bunların dışında tedavi edilmiş kişilerin işkur kaydını alıyoruz ve onları bir işe yerleştirmek istiyoruz. Bu mücadelenin en önemli parçalarından biri de budur. Böylelikle onlara umut vermeliyiz, kendisini ispat edebileceği bir hayatın kapısını açmalıyız. Bunu yapmadığımız anda o karamsarlıktır zaten bağımlılığa giden yolun başlangıcı” dedi.

Gençlerin ve çocukların sahip oldukları enerjilerini harcayabilecekleri sosyal alanların önemine de değinen Vali İzzettin Küçük; “Gençlerin vücut ve zihin enerjilerini, heyecanlarını karşılayacak bir şeyler olması lazım. Bağımlılıkla mücadeleyi sadece tedavi etmekle anamayız. Bu mücadelenin önemli bir parçası da; o gençliğin güçlü enerjisini karşılayacak, onu güzel bir yola sokacak mahalle bazında gençlerin gidebileceği yerler gerekiyor. Hepimiz bir mahallede yaşıyoruz. Çevremizin farkında olmalıyız. Yanımızdakilerin farkında olmalıyız. Bu uyanış başlarsa bu konuda bilinç düzeyimiz de artacaktır” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından konferans konunun uzmanı yerli ve yabancı katılımcıların sunumlarıyla devam etti. Konferansa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, ilgili daire amirleri ve uzmanlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195