Title of a News Article

Vali Küçük, dereceye girenleri açıkladı

.

Vali Küçük, dereceye girenleri açıkladı
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Tarihin başlangıç noktası Şanlıurfa Ulusal Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girenleri açıkladı.  Ödüllü yarışmanın 1.cisi Ankara’dan Orhan Köse oldu.

Şanlıurfa’nın kültür, sanat, tarih, turizm, insan yaşantısı ve doğa değerlerinin farklı bakış açılarıyla tespit edilerek fotoğraf olarak belgelenmesi, ortaya çıkacak fotoğraf eserleriyle Şanlıurfa’nın yurt içinde ve dışında tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen  “Tarihin başlangıç noktası Şanlıurfa Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın sonuçları açıklandı. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞURKAV’ın katkılarıyla “Tarihin başlangıç noktası Şanlıurfa” Ulusal Fotoğraf Yarışmasında; renkli, veya siyah beyaz fotoğraf olmak üzere “Mekan, insan ve doğa” konulu eserler tek kategori üzerinden değerlendirildi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bugün düzenlediği basın toplantısında, ödüllü yarışmanın sonuçlarını açıkladı. Şanlıurfa’nın ruhunu, kimliğini yansıtan fotoğraflarının seçilmesi amacıyla bu yarışmanın düzenlendiğini belirterek, “Yaklaşık 482 fotoğrafçı katıldı ve 1811 fotoğraf arasından seçim yapıldı ve neticelendi. O fotoğrafları cumartesi günü saat 19.00’da Müzenin salonunda yayınlayacağız” dedi.

Yarışmada 1. Olan fotoğrafa 10 Bin, 2.’ye 7 Bin 500, 3.ye 5 Bin ve mansiyon ödülleri de 4 Bin 500 olarak değerlendirildiğini dile getiren Vali Küçük, “Ayrıca sergilemeye değer görülen 34 fotoğrafa da 100’er lira para takdim edeceğiz. Yarışmaya çok yoğun bir katılım oldu. Türkiye’nin her ilinden katılımcı var. Şanlıurfa fotoğraf görüntüleme hususunda çok zengin bir malzemeye sahip, bunu gelen tüm fotoğrafçılar ve jüri üyeleri bildirdi” diye ifade etti.

Vali Küçük, fotoğraf yarışmasında 1.cilik ödülüne Ankara’dan Orhan Köse’nin, 2.ciliğe Şanlıurfa’dan Mahmut Ormancıoğlu ve 3.cülük ödülüne de Aydın’dan Cihan Karaca’nın seçildiğini belirtti. Mansiyon ödüllerini de şu isimler kazandı; “Mehmet Tokatlı, Mehemt baysan, Arzu İbranoğlu.”

 

“Turist sayısı arttı”

Şanlıurfa’da son zamanlarda turist sayısının arttığını da dile getiren Küçük, “Geçen hafta Balıklıgöl tıklım tıklım doluydu, bence birkaç ay önceki alacakaranlık kuşağını atlattık. Çevre illerden Şanlıurfa’ya gelen turist sayısı arttı, bu sayının artarak devam edeceğine inanıyorum. Şehrin huzur ve güvenliğini sağlam tutmak için çalışıyoruz ama bunun yanında Şanlıurfa’nın değerlerlerini, hazinelerini tüm kamuoyu ile paylaşmaktır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195