Title of a News Article

Vali Küçük erkeklere seslendi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uygulanan "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında Şanlıurfa’da seminer verildi. Programda bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, kadına yapılan şiddetin bugünün Türkiye’sine yakışmadığını belirtti.

Hilton Oteli’nde düzenlenen seminere; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Jandarma Komutanlığı personelleri ve davetliler katıldı. Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi konular ele alındığı seminerde, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkartmayı amaçlıyor.

Jandarma Genel Komutanlığının hazırlamış olduğu slayt sunumu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, sözlerine Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı kazasında hayatını kaybedenleri anarak başladı.

Albay Kömürcü, günümüz dünyasında bir insanlık sorunu haline gelmiş olan kadına yönelik şiddetin, Dünyanın her yerinde farklı görünümleriyle varlığını sürdürdüğünü belirterek,

kadına yönelik şiddet olgusuna toplumun her aşamasında rastlandığını söyledi.

Biyolojik ve fiziksel çevrenin yanında, sosyal çevrenin de sağlıklı olmasının bireyin en temel anayasal hakkı olduğunu vurgulayan Kömürcü, “Topluma ve toplumun en değerli üyelerinden biri olan kadınlara büyük zarar vermiş şiddetin önlenmesi, daha sağlıklı bir toplum yararına ulaşmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Kadının endişelerin ve mağdur yalnızlığının ortadan kaldırılması kolluk gücü olarak bizlerin üreteceği güvenlik hizmetinin kalitesi ile doğrudan ilgilidir. Bu anlamda üzerimize düşen görevi layığıyla yerine getirme azim ve kararlılığında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

 

Kömürcü; Jandarma, şiddetin karşısında

Kömürcü, Jandarmanın kadına yönelik şiddetin karşısında olduğunu vurgulayarak, “Şiddet, asla hayatın bir parçası değildir. Kadına yönelik şiddet toplumun tüm Kesimlerin ortak ve kararlı mücadelesi ile önlenebilir. Kadın yönelik şiddet ve mücadelede başarı, yasal düzenlemelerin yanında kurumlar arası işbirliği bununla birlikte kadın ve erkeğin eğitilmesi, toplumda sevgi ve saygı, şefkat ve insan odaklı bir kültürün yerleştirilmesine bağlıdır. Biz Jandarma Genel Komutanlığı olarak bu proje ile kurumlar arasında var olan takım işbirliğini daha da kuvvetlendireceğimize inanıyoruz. Sonuç olarak her ne şekilde gerçekleşirse gerçekleşsin, hangi nedene dayandırılırsa dayandırılsın kadına yönelik şiddet kabul edilemez ve sadece kadınların sorunları olarak da görülemez. Bu noktada uygulanacak stratejiler ile kadınlardaki şiddete maruz kalma korkusunun ortadan kaldırılması hepimizin ortak sorumluluğudur” diye ifade etti.

 

Vali Küçük; Şiddet, bugünün Türkiye’sine yakışmıyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, yaptığı konuşmada, “Şiddet haberlerini gördüğümüzde içimiz yanıyor, bugünün Türkiye’sine de yakışmıyor” diyerek, şunları kaydetti;

“Artık kadınlar şiddet gördüğünü saklamıyor. Buda bir anlamda iyi bir gelişmedir. Kadın şiddeti toplumda saklanan bir şiddettir. Kadın, bağrına taş basardı ve yuvasını sürdürürdü. Ama artık kadınlar cesaretlendi ve şiddet gördüğü zaman şikâyette bulunuyor.”

Toplumda kadına şiddet uygulayan kişi kınanmaması gerektiğini de vurgulayan Küçük, “O insan mahallede geziyorken yüz çevrilmelidir, onun yaptığı işin yanlış olduğu yüzüne vurulmalı, ayıplanmalı, utanmalıdır” diye kaydetti.

Şiddet uygulayan erkeklere de seslenen Vali Küçük, “Şimdi kadın ile erkek arasında en önemli farklardan bir tanesi kas gücüdür. Gerçekten erkekler yaratılış icabı kas gücü daha kuvvetlidir. Bunun nedeni benim kanaatimce; o güç ve kuvvet eşime ve çocuklarına zarar gelmesin diye erkeklere verilmiştir, dış politiklere karşı onları korusun diye verilmiştir. Bir erkeğin o kas kuvveti hangi erkek bunu yapıyorsa bilsin ki; yaratışına ihanet ediyor, var oluşuna ihanete diyor” şeklinde konuştu.

Vali Küçük konuşmasının ardından kadına yönelik aile içi şiddettin önlenmesi projesine yönelik destek panosuna imza attı.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195