Title of a News Article

Vali Küçük iddialı konuştu

 Vali Küçük iddialı konuştu
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’nın 2015 yılında büyüme hızı en yüksek il olacağını söyledi. Bölge insanına kendilerini geliştirmeleri konusunda çağrıda bulunan Küçük, Suriyelilerin ise dışlanmamasını istedi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Organize sanayi bölgelerinde 2015 yılı içerisinde 30-35 bin kişinin istihdamını öngören fabrikaların temelini atmayı hedeflediklerini kaydetti. Tarım bölgesi Şanlıurfa’da sanayi atağı ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen kenti olacağını belirten Vali Küçük, iddialı olmasında rağmen kentin 2015 yılında Türkiye’nin büyüme hızı en yüksek il olacağını söyledi.

Kentteki 200-250 fabrika kurum kapasiteli İkinci Organize Sanayi’nin tamamen dolduğunu belirten Vali Küçük, üçüncü organize sanayi bölgesinde ise yer tahsislerine başlandığını ifade etti. İkinci Sanayi Bölgesi’nde tekstilcilere tahsis edilen 350 dönümlük alanda 20 fabrikanın kurulacağını ve 9 bin kişi çalıştırıalacağını anlatan Vali Küçük, “Ayrıca ayakkabıcılar sitesi ile ilgili çalışmamız var, bu da 3 ay içerisinde olur. 7 bin kişi de orada çalışacak. Tekstilciler için tahsisi ettiğimiz alanda ve ayakkabıcılar sitesinde toplam 16 bin kişi istihdam edilecek. Hedefimiz, 2015 yılının sonuna kadar, 30-35 kişinin istihdam edilmesini öngören fabrikaların temelini atmaktır” dedi.

Türkiye’nin her yerinden ve en büyük firmalarının Şanlıurfa Organize Sanayisi’nden yer talep ettiğini belirten Küçük, Pınar firmasına tahsis edilen alanda yatırımın tamamlanma aşamasında olduğunu, Eti firmasına ise 200 dönümlük yer tahsis ettiklerini vurgulayarak, Orka, Namet gibi firmalarında yer tahsisi talebin olduğunu ifade etti.

 

Büyüme hızı

Vali Küçük, tarım ağırlıklı ekonomiye sahip olan Şanlıurfa’da yapılacak sanayi yatırımları ile kentin büyüme hızının da yükseleceğini ifade etti. Kentin büyüme hızında Türkiye’nin ilk sırasında olacağını savunan Vali Küçük, “Bu organize sanayilerle birlikte birkaç sene içerisinde Şanlıurfa tarım şehrinden daha ağırlıklı sanayi şehri olacaktır. Çok önemli bir gelişme ve değişim. Bizim katma değerimiz de artacaktır, üretim kapasitemiz, ihracat kapasitemiz de artacaktır. Bunlar büyük rakamlar, gençlerimiz için vaat eden bir durumdur. Şanlıurfa’nın artık, kendi gencine iş, aş bulan bir şehir olacağına inanıyorum. Bizim çok güçlü bir tarım alt yapımız var. Buna biz sanayiyi de eklediğimizde, bölgenin en parlayan şehirlerinden biri olacaktır. Bizim büyüme hızımız 2015’te Türkiye’de ilk sırasında yer alacaktır. Buna eminim. Şuana kadar yaptığım çalışmalar edindiğim izlenimler, büyüme hızı en yüksek il olacağımız yönündeki kanaatim halen devam ediyor. Büyüme hızı olarak ilk sırada yer alacağımız sözü bir Vali için iddialı bir sözdür. İlk üçe gireceğiz de demiyorum. Ama ben buna inanıyorum” diye konuştu.

 

Suriyeli rahatsızlığı

Vali Küçük, soru üzerine kentte yaşayan Suriyelilerin ucuz iş gücü ile bölge halkının işsiz kalmasına neden olması konusuna da cevap verdi. Bölge insanın 'kalifiye' olabilmesi için kendisini geliştirmesi gerektiği konuda çağrıda bulunan Vali Küçük, Suriyelilerin de dışlanmaması istedi. Ölümden kaçan Suriyelilerin de başka sığınacak bir yeri olmadığını hatırlatan Küçük, şöyle devam etti;

“Bunlar bizim misafirlerimiz, bir şekilde bizle beraber yaşayacaklar. Elbette sırtımıza bir yük olarak görülebilir. Ama şunu da unutmayın, bunlar çaresizlik içerisinde buraya gelmişler. Başka bir nedenle gelmemişler. Ölümden, dehşetten, savaştan kaçıp gelmiş insanlar. Şuanda biz bağrımıza bastık. Tabi bu konuda bizim yapmamız gereken ise yeni iş sahaları ve istihdam alanları oluşturmaktır. Bu yıl daha artarak devam eden çabalarımızla oluşacak bu alanlarda daha kalifiye elemanlar alınacaktır. Yöre gençleri buralara göre kendisini hazırlasınlar. Daha alt işlerde ise Suriyeliler çalışabilir. Suriye’den gelen insanların durumu da bu. Bunları atamayız, bir yere gönderemeyiz. Şanlıurfa kenti de bu insanları bağrına basmıştır.”

 

Gençlere çağrı

Şanlıurfa’nın en yoğun genç nüfusa sahip il olduğunu hatırlatan Küçük, gençlere seslenerek, becerilerini geliştirmelerini istedi. Bölgedeki gençlerin gelecek endişesi yaşamamasını isteyen Vali Küçük, “Sadece geleceğe hazır olun. Çünkü bu fabrikalar, tesisler açılmaya başladığında yoğun bir iş gücü ve istihdam talebi olacak. Hangi alanlarda ne gibi işler bulunabileceği konusunda organize sanayi bölgemizdeki yetkililerle görüşüp, ona göre hazırlansınlar. Eğitimlerini alsınlar, kurslarını alsınlar. Gençler şimdiden ‘hangi alanlarda kurs almalıyız, hangi becerilerimizi geliştirmeliyiz’, konularını araştırsın ve hazırlık yapsınlar. Halk Eğitim, İşkur gibi kurslarla sürekli bilgi, beceri kazandırma kursları gerçekleştiriliyor. Pek çok alanda işverenler, çalışacak insan bulamıyor. Hayatta fırsat bitmez, yeter ki siz gayret edin. Bilginizi, becerinizi, donanımınızı, potansiyelinizi geliştirin. Sadece ‘şunu bulamıyorum’ demek doğru bir şey değil. Yaşam adı verilen bir tablo var, ortada. İnsanlar buna göre adapte olmalıdır. Düzenlenen bu kurslar, iş verenlerden neye ihtiyaç duyduklarına ilişkin bilgiler doğrultusunda düzenleniyor. Karşılaştığım pek çok işveren, ‘ben adam bulamıyorum’ diyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195