Title of a News Article

VALİ KÜÇÜK, OLAYIN NEDENİNİ AÇIKLADI...

.

 VALİ KÜÇÜK, OLAYIN NEDENİNİ AÇIKLADI...
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Suruç ilçesinde ki bombalı patlamının bir intihar bombacısı tarafından patlatıldığını açıkladı.
Şanlıurfa Suruç'ta en az 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 82 kişinin yarandığı saldırının ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü de patlama yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, patlamada intihar saldırısı ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

 

Yaralılar ile ölenlerin cesetleri Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralılardan durumu ağır olanlar ise Şanlıurfa’daki hastanelere sevkedildi. İlçede yaralılar için kan anonsları yapıldı.

VALİ KÜÇÜK : ÖLÜ SAYISI 28

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’taki patlamanın canlı bomba olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi. Vali Küçük, ölü sayısının 28’e yükseldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Derin üzüntü içerisindeyim. Bu terörü lanetle kınıyorum. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Canlı bomba olduğunu kesinleştirdik. Şu anda 28 ölü var, 82’e yakın da yaralılar var. Bütün yaralılar sağlık kuruluşları ile hastanelere nakledildi onu ifade edebilirim. Canlı bomba ama 18 yaşında mıdır? Yaşı nedir, ne değildir onu henüz ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz tespit için uğraşıyor. Olay çok taze. Kimdir, kimliği hedir, onun hakkında henüz bir bilgimiz yok. Olay yeri inceleme ekibi ve pek çok güvenlik kuvveti, o araştırmayı yapıyor ve netice alacaklar. Netice alınca da kamuoyuyla paylaşacağız."

Patlamayla ilgili henüz gözaltı olmadığının bilgisini de paylaşan Vali Küçük, şunları söyledi:

"Suruç’a giriş ve çıkışlar vatandaşlarımızın güvenliği için, infiale karşılık kontrol altında. Her türlü provokasyona karşı da vatandaşlarımız uyanık olmalı. Orada güvenlik kuvveti olarak sayıca yeterliyiz. Her türlü tedbiri aldık. Henüz gözaltı yok. Yani olayla ilgili ekiplerimizin incelemesi yeni başladı, gelişmelerden bilgi vereceğiz. Şunu ifade edeyim, devletimiz bütün unsurlarıyla, kuvvetleriyle bölgededir. Yani bütün güvenlik kuvvetleri, jandarmamız arazide, polisimiz hepsi tedbir almıştır.  Daha sonra da tabi hükümetimizin sayın bakanları teşrif edecektir. Şu anda bir infial yok. Suruç’ta hepimiz çok üzgünüz."

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195