Title of a News Article

Vali Küçük; Urfa tarihi günler yaşadı

.

Vali Küçük; Urfa tarihi günler yaşadı
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 11 Nisan Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl dönümü etkinliklerinde Urfa’nın tarihi günler geçirdiğini söyledi.

 

ABDÜSELAM YAVUZ

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 11 Nisan Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümü etkinliklerini ve Bakanlar Kurulu’nun Şanlıurfa’da yapılmasını değerlendirdi. Vali Küçük’ün Valilik Makamında düzenlediği basın toplantısına Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da katıldı.

Vali Küçük, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın çok güzel 3 gün geçirdiğini belirterek, “ 9,10, 11 Nisan tarihleri Urfa tarihine altın harflerle yazılacak 3 gün oldu. Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıldönümünü çok görkemli, parlak, hafızalarda iz kalacak şekilde kutladık. Ben ilk önce Fransızları bu mübarek topraklardan kendi başına, herhangi, bir ordu olmadan buradan gönderen, bu topraklara özgürlük veren bütün Şanlıurfalı şehitlerimizi rahmet, minnetle, hürmetle yad ediyorum” dedi.

 

“Bu 3 gün tarihin altın sayfalarına geçmiştir”

Şanlıurfa’nın şanına yakışır 3 gün geçirdiğini sözlerine ekleyen Vali Küçük, “Bu günleri daha parlak ve görkemli yapmak için 1. Gün büyük bir kortejle açılışını yaptık. Halkımız çok yoğun bir şekilde iştirak etti, katıldı. Sevinçle, içtenlikle şehirlerinin kurtuluş gününü kutladı. Ertesi gün Türk yıldızlarının muhteşem gösterisini izledik. 3. Gün yani dün ise gerçekten bizim için çok özel bir gündü. Başbakanımız ve Meclis Başkanımız tarafından Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası tevdi edildi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Şanlıurfa’da toplandı. Bu üç günü hep sevinçle, yüzümüz ak olarak memnuniyetle geçirdik. Bundan dolayı Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Bu görkemli 3 günün yaşanmasından dolayı Bakanımız Faruk Çelik’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum, güvenlik kuvvetlerimize de teşekkür ediyorum. 10 Nisan Haftası Polis Haftasıydı, Şanlıurfa halkı huzur içinde bu 3 günü yaşasın diye bir etkinlik düzenlenmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çİftçi’ye de teşekkür ediyorum. Bu 3 gün tarihin altın sayfalarına geçmiştir” diye ifade etti.

 

“Urfa’dan Kıbrıs’a uçak seferi başlayacak”

Küçük, artık Şanlıurfa’dan Kıbrıs’a uçak seferi düzenleneceğinin müjdesini de vererek, “Bunun çalışmaları başladı. Kabine toplantısında da muhakkak Urfa ile ilgili özel bir gündem olmuştur, bunu biz bilmiyoruz. Bunun yansımalarını önümüzdeki günlerde muhakkak göreceğiz” diye kaydetti.

Bakanlar Kurulu’na Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgili ana konuları gündeme getirdiğini dile getirdiğini vurgulayan Küçük, “Şanlıurfa’daki sulama kanallarının arttırılmasını, eğitimle ve Suriyeli mülteci konusunu dile getirdik. Zaten elektrik konusu da Hükümetin gündeminde olan bir konudur” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir İnal’ın da katılımıyla Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Turizm Çalıştayı’na da değinen Küçük, “Buda gerçekten güzel oldu. Tam da ihtiyacımız olduğu bir zamanda böyle bir çalıştayın yapılması anlamlı ve turizmcilere de güçlü bir mesaj oldu.  Sayın Bakanımız, Kamu Kurum kuruluşlarının Şanlıurfa Mardin ve Diyarbakır’da hizmet içi seminerlerin yoğunlaştırılması konusunda girişimlerde bulunacağını belirtti. Sayın bakanımız, ayrıca tanıtımda da bu 3 ile öncelik verileceğini söyledi” şeklinde konuştu.

Küçük, ayrıca Eyyübiye Devlet Hastanesinin de Haziran veya Temmuz ayında hizmete açılacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195