Title of a News Article

Vali Küçük: Zor ve kaoslu 2 yıl geçirdik

.

Vali Küçük: Zor ve kaoslu 2 yıl geçirdik
banner206
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin 15 günde bir düzenlemiş olduğu "Şanlıurfa için tek kalem" buluşmalarının bu haftaki konuğu oldu. Vali Küçük, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın zor ve kaoslu 2 yıl geçirdiğini belirtti.
 

İBRAHİM HALİL ŞEKER
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin Büyükyol Caddesindeki konuk evi tarzındaki lokalinde gerçekleşen programa Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Şanlıurfa’nın sorunlarının konuşulduğu toplantıda bir konuşma yapan Vali Küçük, son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla çöken turizm sektörünün tekrar canlandırılması için birlik olmamız gerektiğini ve bu konuda basın mensuplarına büyük görev düştüğünü kaydetti.

Zor, kaoslu pek çok sorunla yüzleşen bir iki yıl geçirildiğini vurgulayan Küçük,bu süre zarfında 3 tane büyük savaşı, 4 büyük seçim ve pek çok hadise yaşandığını ifade etti.

 

“Urfa, dokusunu bozmadı”

Buradaki insanların bir birini seven, bir birini anlayan, şiddete pirim vermeyen bir topluluk olduğunu da dile getiren Vali Küçük, “Bu 2 yıllık kaos sürecinde içerisinde 500 Bin Suriyeli kardeşimizin gelmesine rağmen bu dokusunu bozmadı. Bu çok önemli bir hadisedir, çünkü bu tür kaoslu yıllar büyük güçler o büyük toplumun içerisinde sosyolojisinde yırtılma meydana getirebilir. Yüzlerce yılda ancak oluşturabildiği o beraber yaşama, bir biriyle dayanışma ve bir biriyle geleceği inşa etme duygusunda yırtılma yaratabilir.  Ama bu 2 senelik kaos süreci hiçbir sorun yaratmadı, bunda muhakkak Şanlıurfalıların feraseti, onların tarihten getirdiği o kadim kültürü olduğu kadar basınımızın da bu hususta yerel basın anlamında çok sağ duyulu, sorunluluk bilincinde bu konulara yaklaşıyor iken öncelikle ülkesini ve Şanlıurfa’yı gözeterek haber yapması çok önemli bir durum idi. Bu 2 yıl içerisinde yaklaşımlarından dolayı yerel basına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Urfa’nın bazı kriz zamanlarını aştığını ve şimdi önümüze bakmamız gerektiğini belirten Vali Küçük, güçlü bir Bakanımızın olduğunu güçlü bir siyasi irademizin olduğunu yani gelecek rüzgarın bizim yanımızda olduğunu vurguladı.

Küçük, Güneydoğu’daki algıdan dolayı Urfa’nın da etkilendiğini sözlerine ekleyerek, “Şanlıurfa bu nedenle turizmde kan kaybetti. O algıyı kıracağız, bunu da basınla beraber önce yerel sonra, ulusal basınla kıracağız” diye kaydetti.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak ise Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük'ün uyuyana kadar sahada çalışan gazetecilerin ona eşlik ettiğini onunla birlikte gecelerini ve gündüzlerini bir ettiklerini çalışan gazetecileri ziyaretiyle memnun ettiğini söyleyerek Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük'e teşekkür etti.

 

"AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK"

 Şanlıurfa’da basının kopukluğunu gördüklerini söyleyen başkan Gülebak, "Şanlıurfa’mıza Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğini kurma zorunluluğunu hissettik, bizim amacımız Şanlıurfa’da yanlış haberlerin, yanlış konuların yukarıya ilk ağız olan mülkü amirlerimize iletilmesin diye birlik ve beraberliği sağlamak için Şanlıurfa’da Çalışan Gazeteciler Derneğini kurduk. İnsanlar bir biriyle kaynaşa kaynaşa her hafta burada toplantı gerçekleşiyor. Konuklarımız oluyor kamu kurum ve kuruluşların müdürleri bulunuyor, özellikle bu gibi yanlış algıların yaşanmaması için bire bir istişare ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Küçük, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195