Title of a News Article

Vali Küçük,Suruç'ta yaşananları değerlendirdi...

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Suriye sınırından Türkiye'ye gelen Kardeşlerimizin Mal varlıklarını zayi etmeyeceğiz, canlı hayvanlarını satmak isteyenler Tarım İl Müdürlüğüne başvurabilirler. HABER:ALİ UZUN

Vali Küçük,Suruç'ta yaşananları değerlendirdi...
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye’den son 3 gün içinde 130 Bin kişinin giriş yaptığını belirterek, “Suriye’den yeni bir göç dalgası beklemiyoruz” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye’den kaçarak Suruç’a yerleşen Suriyelilerle yakından ilgileniyor. 3 Gündür Suruç’ta bulunan ve sınırdaki gelişmeleri an bean takip eden Vali Küçük, IŞİD saldırılarından kaçan ve sayıları 130 Bini aşan Suriyeli Kürt sığınmacıların sığınabilecekleri bir yer oluşturabilmek için yoğun çaba harcıyor. Suruç Kaymakamı Abdullah çiftçi, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Uğur Sezer, Cengizhan Yılmaz ile birlikte Suruç ilçesinde yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Vali İzzetin Küçük,'Urfalılar ve Suruçlular her zaman olduğu gibi büyük bir kardeşlik örneği gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum'dedi.

Vali Küçük, yaklaşık 4 bin Suriyeli mültecinin  barındığı YİBO'da yaptığı incelemenin ardından  yaptığı açıklamada, son 3 günde 130 Bin kişinin giriş yaptığını belirterek, “Bu girişler kontrollü olarak yapılıyor ve hepsi kayıt altına alınıyor. Toplama merkezlerimiz var, eğer herhangi bir kalacak akrabası veya yeri yoksa direk Yatılı Bölge Okuluna getiriyoruz. Burada 10 Bin kişilik bir çadır kent oluşturuyoruz. Şuanda zaten 4 Bine yakın kişi yatılı bölge okulunda kalıyor. Akrabası olanlar varsa bunları da kayıt altına alıyoruz ve sonra akrabalarına teslim ediyoruz. Bu 3 gün boyunca sadece mayına basmaktan dolayı birkaç kişi yaralandı. Onlar da derhal devlet hastanelerine gönderildi. Bu 3 gün içinde hiçbir ölü yok hiçbir ağır yaralı da yok, bu devletimizin gücüdür. Eğer ihtiyaç hasıl olursa yeni çadır kentler de yapmaya devam edeceğiz. Biz yeni bir göç dalgası beklemiyoruz. Gelen Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderecek tesisleri yapmaya yoğunlaştık” dedi.

 

“Bu bayrağın kıymetini hepimiz bilmeliyiz”

Sınırda yüzlerce kişinin Jandarmaya yönelik yaptığı taşlı saldırıya da değinen Vali Küçük, “Bakın çevremizdeki ülkelerde başı sıkışan, can tehlikesi olan herkes buraya geliyor. Hangi mezhepten, hangi kökenden, hangi ırktan olursa olsun insanları gönül rahatlığıyla hiç çekinmeden tereddüt etmeden canımızı, malımızı kurtarabileceğiz dedikleri yer Türkiye’dir. Bunun kıymetini bilmek lazım. Bugün eylem yapa günü değil, bugün gösteri yapma günü değil, bugün bu gelen insanların canını kurtarmak, ihtiyaçlarını giderme günüdür. Bu bayrağın kıymetini hepimiz bilmeliyiz. Çünkü bu bayrağın gölgesi, herkese eminlik, güvenlik ve refah sağlıyor” şeklinde konuştu.

 KİMSENİN MALİ ZAYİ OLMAYACAK
Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sınıra kadar getirdikleri canlı hayvanların Et-Blık ve Tarım il Müdürlüğü tarafından değeri karşılığında satıl alınabileceğini ifade eden Vali  Küçük' Biz hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz, bugün bize sığınan 130 bin kardeşimizin geride bıraktığı mallarının zayi olmasını istemiyoruz, canlı hayvanlarını satmak isteyen varsa satın alınacaktır'dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195