Title of a News Article

Vali Küçük’ten çarpıcı açıklamalar

Vali Küçük’ten çarpıcı açıklamalar
banner206

Suriye sınırında yaşanan tüm olayları ve Şanlıurfa'da yaşayan Suriye'lileri yakından takip eden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün tespitlerinde dikkat edilmeli. 

Vali İzzettin Küçük  önceki gece katıldığı Ülke TV’de Hasan Öztürk'ün sunduğu 'Aslında Ne Oldu?' programına konuk oldu. Vali Küçük Şanlıurfa'da PKK'nın son 6 ayda 3 bin çocuğu dağa kaçırdığını açıkladı.

3 BİN ÇOCUK DAĞA KAÇIRILDI

Son 6 ayda bölgede kaçırılan çocuk sayısı 3 bin tane.  Sadece Suruç İlçesi’nde 400 çocuk kaçırıldı. Bize gelen istihbaratlar, 'PKK her evden bir çocuk dağa çıkarmak istiyor' şeklinde bilgiler bu. Yani silah bırakılacağı yönündeki bir beklentiyi ben çok iyi niyetli bir beklenti olacağını zannediyorum onu ifade edeyim.

Böyle bir şey yok. Silah bırakılmayacak. Görünüş o. Bize gelen bilgiler bu şekilde. Çünkü sürekli çocuklar kaçırılıyor dağa. Ayrıca bölgede pek çok muhtar Kobani’ye kaçırıldı Şanlıurfa’da. Biz bunları diğer makamlara bildirdik.

 

''PKK 30 KM YAKLAŞTI''

Bir diğer konuda çevremizde sınır dışında şuanda biz seçime girdik önemli gelişmeler var. Son 4 günde Akçakale’nin karşısında Talabya bölgesinde 7 bin tane Arap göç etti Türkiye’ye orada savaş var. PYD milisleri ABD destekleri ile beraber orayı boşaltıyor. Yani şunu demek istiyorum içeriyi konuşuyorken çevremizi de bununla beraber konuşmamız lazım. Yarın 3 bin tane daha Arap ve Türkmeni alacağız sınırda bekliyorlar. Şuanda Talabya'da PKK güçleri 30 km yaklaştı.

Talabya bir Arap şehridir 70 bin kişi yaşıyor orada eğer oraya girerse ki girme ihtimali yüksek şuanda çünkü ABD ve PYD beraber oraya hareket ediyor. Bir hafta 10 gün içinde 80 tane daha mülteci alacağız. Ben davet ediyorum ben yarın bu 3 bin kişiyi alacağım gelsinler oradaki insanlık dramını görsünler.

 ''SİLAH BIRAKACAK ÖRGÜT BUNU YAPMAZ''

PKK 3 bin çocuğu dağa kaldırdı. Silah bırakacak bir örgüt bunu yapmaz. Bizim sınırlarımızda PKK kontrolünde bir devlet kurma çalışmasıdır bu. Tamamen o bölgede hiç başka bir nüfus yoktur sadece Arap vardır. Yüzde 98’i Arap ve Türkmendir bu nüfus boşaltılıyor şuanda.

Ben tekrar çağrı yapıyorum lütfen kimler gelmiş kimler oradaki çocukları öldürmüş karşıdaki Arap çocukları gazeteciler kendileri röportaj yapsın.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195