Title of a News Article

Vali Küçük:yapılan yardımlar kardeşlerimize helal olsun

Vali İzzettin Küçük Kobani halkına yardımların devam edeceğini söyledi

Vali Küçük:yapılan yardımlar kardeşlerimize helal olsun
banner206
 LOJİSTİK MERKEZİ YARDIMLARI ULAŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda, Suruç Kaymakamlığı tarafından oluşturulan lojistik merkezinde çadır kentlerde kalan sığınmacılara ihtiyaçlarını giderme noktasında yardımlar dağıtılmaya devam ediyor. 

Bu yardımların en önemlileri arasında yaklaşan kış şartları dolayısıyla yatak ve battaniye ve özellikle yeni doğan çocuklar için süt yardımı ilk sırada yer alıyor. Lojistik merkezinde görev yapan Afad, Kızılay ve Kaymakamlık kriz masası ekipleri gün boyu kamyonlar aracılığıyla çadır kentle ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden sığınmacılara yardımları ulaştırıyor. Çatışmaların olduğu günden bu yana şimdiye kadar Şanlıurfa valisi izzettin Küçük’ün talimatıyla Suruç kaymakamlığı bünyesinde 125 köy  ve mahalle ile 3 bin kişinin barındığı çadır kente  25 bin battaniye, 20 bin adet sünger yatak ve  20 bin adet süt dağıtımı gerçekleştirildi. 
 
Bunun dışında lojistik merkezinde ayrıca STK’ların da yapmış olduğu yardımlar neticesinde temizlik, giyim, gıda, çadır, hijyen paketi, çocuk bezi, hazır su, günlük üç öğün yemek, ilaç malzemeleri ve mutfak malzemeleri verilmeye devam ediyor.

Vali izzettin Küçük ise yapılan yardımlarla ilgili olarak; Suriyeli misafirlere sonuna kadar destek olup, kaymakamlık ve STK’larla devletin sıcak elini onlara ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195