Title of a News Article

Vali Tuna: Gözünün yaşına bakmayın

.

Vali Tuna: Gözünün yaşına bakmayın
banner206

 Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması ile gönül ilişkisi olan herkesin teşhis edilmesi gerektiğini belirterek, “Kim olursa olsun gözünün yaşına bakmamak lazım. Çünkü adam bu ülkeyi gözünden silmiş, başkalarının ajanı gibi çalışıyor. Bunlara kesinlikle merhamet yok” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Darbe Girişimi ile ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi. Valilik Toplantı Salonunda basın karşısına çıkan Vali Tuna, Şanlıurfalıların darbe girişimine karşı çıktığını ve milli iradeyi sahiplendiğini vurgulayarak, “Bundan dolayı Şanlıurfalı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

Şanlıurfa’da Cumhuriyet Başsavcılığının yapmış olduğu gözaltı çalışmaları devam ettiğini belirten Tuna, “Cuma akşamı her ne kadar burada fiilen bir kalkışma, bir hareket olmamış olsa da darbecilerle irtibat halinde harekete geçmeyi bekleyen unsurlar olabileceğinden hareketle zaten yapılan tepsilere göre o personellerle ilgili işlemler yapılmıştır. Bunun dışında Kolordunun talimatına göre; Hukuk dışı bu emre uyulmayacağı, askerin kışlalarda kalmaları” yönünde talimat geldi, buna Urfa’da uyuldu. Çok şükür herhangi bir girişim olmadı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu kadar millete böyle bir ihanet yapılıyor. Halkı, Meclisi helikopterle, uçakla bombalayarak darbe girişimi yapmaya kalkıştılar. Böyle bir şey ilk defa yaşıyoruz. Bu konuda tabii ki çok dikkatli olmamız gereken bir süreç. Şanlıurfa’da özellikle jandarmamız, tugayımız herhangi bir girişime girmediler. Özellikle jandarmamız bizim yanımızda durdular. Emir komuta dışındaki herhangi bir şeye girişmediler” diye ifade etti.

Tuna, kamu düzenin sağlanması noktasında da görevlerinin devam ettiğini dile getirerek, şunları ifade etti;

“ Özellikle sınır noktasında yer almamız nedeniyle olası olaylar karşısında uyanık olmamız lazım. Arkadaşlarımız hem hududu koruma anlamında hem de terör örgütlerine yönelik çalışmalar kapsamında işlemlerini normal yapmaya başladılar.

İdari anlamda da malum yapıyla bağlantılı olduğu tespit edilen değişik kademelerdeki kamu görevlisi, emniyet müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 150’ye kadar isimle ilgili işlem yapıldı, bir kısmının işlemi devam ediyor. İki kaymakam ve 55 civarında da hâkim ve savcı var, bunların gözaltı işlemleri sürdürüyor.

Şanlıurfalı hemşerilerimiz sağduyulu, onlara teşekkür ediyorum, milli iradeye ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıktılar.

İçimizde, değişik STK’larda, örgütlenmelerde böyle yuvalanmış, sızmış, bunlardan istifade eden, bunları emen, bir şekilde bu ülkenin kaynaklarını başka yere aktaran, gönül birliği içerisinde olan kimse varsa bunları teşhis edebilmeliyiz. Kim olursa olsun gözünün yaşına bakmamak lazım. Çünkü adam bu ülkeyi silmiş, başkalarının ajanı gibi çalışıyor. Bunlara kesinlikle merhamet yok.”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195