Title of a News Article

Vali Tuna, O şok sayıyı açıkladı

.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, OHAL kapsamında Fethullahçı ve PKK terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu belirtilen 3 Bin 963 kişi hakkında idari işlem yapıldığını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek 2016 yılımı değerlendirdi. Polisevi'ne düzenlenen toplantıya Vali Tuna'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Mevlit Derim, Vali Danışmanı Reşat Uzun, Valilik Basın Müdürü İbrahim Madeni ve çok sayıda basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

661 Kamu personeli tutuklu

2016 yılını değerlendiren Vali Tuna, Fethullahçı ve PKK terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu belirtilen 3 Bin 963 kişi hakkında idari işlem yapıldığını söyledi. Görevden ihraç edilen personel sayısının da 1791 olduğunu vurgulayan Tuna, “Görevden uzaklaştırılan personel sayısı da 1120’dir, 1052 de göreve iade edildi. 661 kamu personeli de tutuklu bulunuyor, adli kontrol şartıyla bırakılan personel sayısı da 388. Ayrıca OHAL kapsamında Şanlıurfa’da 49 dernek, 10 sağlık kuruluşu, 17 okul, 12 yurt-pansiyon ve 3 gazete kapatıldı” dedi.

Vali Tuna, yaptığı konuşmada, tarihe kara leke olarak geçen 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne değinerek, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından Şanlıurfalılar günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu,  bizde sürekli halkımızın içinde olduk. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Şanlıurfa’da FETÖ ve KCK-PKK yapılanması ile ciddi mücadeleye başlandı. 15 Temmuz  gecesi şehit olan  Şanlıurfalı 4 kahramanımız Ümit Yolcu, M.Şefik Şefkatlioğlu, Mustafa Direkli, İbrahim Halil Yıldırım’ın  isimleri cami, okul ve parklara verildi ve isimleri sonsuza kadar yaşatılacaktır” dedi.

Şanlıurfa’da ilk kez fıstık ve badem hasadı şenliklerinin yapıldığını da vurgulayan Tuna, “Dergah ve Balıklıgöl Platosu için önemli adımlar atıldı. Şanlıurfa’da bir ilke imza atarak, 24-25 Aralık tarihleri arasında 3.Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliğini gerçekleştirdik” diye ifade etti.

Tuna, yapılan çalışmaları şöyle sıraladı;

-Suriyeli muhacirler için her ay yerli ve yabancı STK temsilcileri ile toplantılar yaparak, mültecilerin sorunlarının çözümünü sağladık.

-Şanlıurfa ovalarının korunması için Toprak Koruma Kurulunu oluşturduk, Şanlıurfa’nın verimli ovalarının imara açılmasını engelleyeceğiz.

-Suriye sınırında bulunan Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar ilçe sınırında güvenlik amaçlı duvarlar yapıldı.

-Şanlıurfalı gençler ecdadın izinde projesi ile 5 bin öğrencimiz Çanakkale ve İstanbul’a geziler yapıldı, proje devam edecektir.

-Şanlıurfa Besi OSB ve Gıda OSB için çalışmalar devam ediyor.

- Mülteciler için çağrı merkezini hayata geçirdik.

Vali Tuna, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Daha sonra Vali Tuna tarafından gazetecilere ajanda ile kalem hediye edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2016, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195