Title of a News Article

Vali Tuna sınırda net mesajı verdi...

 ŞANLIURFA’nın Suruç'un ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda güvenlik amacıyla yapımı devam eden beton duvar çalışması 7 saat süren müdahale sonucunda yeniden çalışmalara başlanıldı. Sınırın sıfır noktasına geçerek çalışmaları inceleyen Vali Güngör Azim Tuna, “Sıkıntı, duvarı yapmamızı istemeyenlerden kaynaklanıyor. PYD tarafından sivil vatandaşlarını kullanarak bu işi provoke etmeye, engellemeye yönelik bir çaba olduğu görülüyor. Yanlış bir dezenformasyon yapıyorlar.”dedi.

 


Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Mürşitpınar Sınır Kapısına komşu olan PYD’nin denetimindeki Kobani kenti arasındaki sınırda incelemede bulundu. Kobani bölgesinde 5 kilometrelik beton duvar yapımını istemeyen bir grubun sınır hattında bulunan polis ve askeri taşlaması sonucu 7 saat boyunca güvenlik güçleri gruba gaz ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahalenin sona ermesinin ardından bu sabah saatlerinde TIR’larla getirilin beton duvarlar tekrar sınır hattında iş makineleri yardımıyla örünmeye başlandı. Yapılan duvar örme çalışmalarını denetleyen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, sınır hattında Suruç Kaymakamı Abdullah Çitçi’den bilgi aldı. Türkiye-Suriye sınır hattında incelemede bulunan Vali Tuna’yı gören bir grup Kobani’li ise Kürtçe parçalar eşliğinde sloganlar attı. Toplanan grubu fark eden Vali Tuna, "Böyle bir şey olmaz, adamlar buraya kadar gelmemeli" diyerek görevlileri uyardı.  Ardından beton mikserinden sınır hattına beton dökülmesini ve blokların yerleştirilmesini izleyen Vali Tuna, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ülke güvenliği için duvar örme çalışmalarına devam edildiğini belirten Vali Tuna şunları söyledi;  "Daha önceki açıklamalarda olduğu gibi, gördüğünüz gibi duvarımız tam burası. Sınır hattımız boyunca götürüyoruz. Bunun dışında başka bir şey yapmıyoruz. Sadece askerimizle, polisimizle güvenliğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmaması için çalışmayı yürüten ekibe yardımcı oluyoruz. Süreç olarak tabi tüm bu tartışmalar son bulmuş olacak. Kobani yerleşimin dışına çıktıkça bu çalışmalar normal seyrinde devam edecek. Sıkıntı, duvarı yapmamızı istemeyenlerden kaynaklanıyor. PYD tarafından sivil vatandaşlarını kullanarak bu işi provoke etmeye, engellemeye yönelik bir çaba olduğu görülüyor. Yanlış bir dezenformasyon yapıyorlar. Sanki dün burada bir çatışma yaşanmış gibi, ölü ve yaralılar var gibi, böyle bir şey aslı, astarı olmayan yalan beyanlar. Buradan net bir şekilde görülüyor. Kendi sınırımızda güvenlik tedbirimizi aldık ve bu çalışmaları güvenli bir şekilde sürdürüyoruz. Onun dışında başka bir şey yok" şeklinde konuştu.


Kobani sınırda inceleme yapan Vali Tuna'ya Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, 3.Hudut Alay Komutanı Albay Cengiz Hüner ' de eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195