Title of a News Article

Vali Tuna uyardı

.

Vali Tuna uyardı
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusa sahip olduğunu belirterek, “İyi yetişmiş, ahlaklı nesiller yetiştirebilirsek bu genç nüfus bizim için bir avantaj ama bunu yapamazsak bizim için büyük bir sorun olacaktır” dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Şanlıurfa’da ‘Yeniden Büyük Türkiye’ sloganı ile yürütülen ‘Gençlik Buluşmaları’ toplantısı düzenlendi. DSİ Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa eski Milletvekili Abdulkerim Gök, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın,  Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan ve İl Başkanı Yusuf Mirza katıldı.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu İl Başkanı Yusuf Mirza’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Güngör Azim Tuna, gençlerin öneminden bahsetti.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Tuna, Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için de güçlü olmak gerekiyor. Ülkemizin güce ve potansiyele sahip olduğunu biliyoruz, bunun farkındayız. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip, Şanlıurfamız da Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip bir ili. Böyle olunca 600 Bin ilkokul, orta okul ve lise öğrencisi var. İyi yetişmiş, ahlaklı nesiller yetiştirebilirsek bu genç nüfus bizim için bir avantaj ama bunu yapamazsak bizim için büyük bir sorun olacaktır” dedi.

Türkiye’nin son 15 yıldaki devrimlerine de vurgu yapan Tuna, “Son 10-15 yıllık yaşadığımız sürece baktığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçek manada milli iradenin temsiline dayanan bir meclis ve hükümet yapısına ve devamında halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanına sahip olmuş, bunu başarabilmiş. Milli iradenin önüne set koyan bazı konuların vesayetini sonlandırabilmiş ve gerçek bağımsızlığına kavuşabilmiş durumda. En son 15 Temmuz Darbe Girişimi ile artık şer cephesi, tüm bu kazanımları tersine çevirmek ve ülkeyi işgal etmek için bir kalkışmaya girişmiş ve bunlara yine halkımızın dik duruşu, cesaretiyle bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmış, güçlü bir Türkiye olarak yeniden yolumuza devam ediyoruz” dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de konuşan Tuna, şunları kaydetti;

“Nisan ayında yapılacak halk oylamasında da devlet bu tarz oyunlara  düşmeyecek daha güçlü istikrarlı bir yönetim sistemine sahip olmak için milletimiz sandık başına gidecek. Bu bir siyasi parti seçimi değildir, bu devletin bekası, geleceği için, daha güçlü bir Türkiye için yapılacak bir seçimdir. Bunun çok iyi anlatılması gerekiyor.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195