Title of a News Article

Tuna: Vergi gelirlerinin çok büyük önemi var

.

Tuna: Vergi gelirlerinin çok büyük önemi var
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında bu yıl 28’inci kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Başkanı Cemal Demir ve kurum yetkililerini kabul etti.

Vergi vermenin kutsal olduğunu ve bir devlet için olmazsa olmaz bir öneme sahip olduğu gerçeğinin herkes tarafından kabul edildiğini belirten Vali Tuna: “Tüm vergi dairesi ve ilgili kurum çalışanlarımızın haftasını kutluyorum. İnsanlar kazanacaklar, vergi verecekler, devletimizde bunları yatırıma dönüştürecek. Bu şekilde birbirini destekleyen bir sistemle kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için, devlete vergi gelirlerinin çok büyük bir önemi var. Geçmişe göre Türkiye bu konuda önemli bir mesafe aldı. Yine alacağımız mesafe var. Önemli olan bu konuda insanlara küçükken eğitimin verilmesi. İnsanlarda vergi verme bilincinin ve sorumluluğunun oluşturulması. Bunun çok iyi öğretilmesi gerekiyor. Eğitim kurumlarımızla da daha fazla işbirliği yapılmasında fayda var diye düşünüyoruz” dedi.

Vali Tuna’ya yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Vergi Dairesi Başkanı Demir, Şanlıurfa’da 56 bin vergi mükellefi bulunduğunu ifade etti. 2016 yılında tahakkuk eden vergi miktarının 1 milyar 840 milyon TL olduğunu kaydeden Demir, bunun şuanda 1 milyon 210 milyon TL’lik kısmının tahsil edildiğini söyledi. Tahsilat artışında Şanlıurfa’nın Türkiye genelinde 3’üncü, Tahakkuk artışında ise 4’üncü sırada yer aldığının altını çizen Demir, Şanlıurfa’da 5 vergi dairesi, 7 adet bağlı vergi dairesi ve 250 personelle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Heyet üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna; “Şanlıurfa’da hizmet gösteren ve vergilerini ödeyen mükelleflerle tüm vergi dairesi çalışanlarının haftasını kutladığını” yineledi.

Görüşmeye Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürleri Umut Ekin, Muhittin Çelebi ve ilgili kurum yetkilileri de eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195