Title of a News Article

Valilik 5 ay sonra izni verdi

Valilik 5 ay sonra izni verdi
banner206

Suriye’nin Kobani kentinde YPG öncülüğündeki Kürt grupların IŞİD militanlarını püskürtmesinin ardından, Suruç'taki çadır kentlerde kalan Kobanililer, 5 ay sonra valilik izniyle ülkelerine dönmeye başladı. Son bir hafta içerisinde bin civarında Suriyelinin ülkesine döndüğü belirtildi. IŞİD, geçen yıl 14 Eylül'de günü Telabyad ile Carablus arasında kalan ve stratejik öneme sahip olan PYD denetimindeki Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nin karşısında bulunan Kobani'yi ele geçirmek için saldırı başlattı. IŞİD'in ilerleyişi sırasında 200 bin kişi evini terk ederek Türkiye'ye sığındı. Kobani, 134 gün süren savaşın ardından IŞİD militanlarının püskürtülmesiyle YPG kontrolüne geçti. Kobani'de IŞİD'in püskürtülmesiyle 5 aydır Suruç’taki ev ve çadır kentlerde kalan Kobanililer, valilik izniyle ülkelerine dönmeye başladı. Daha önce meslek sahibi kişilerin geçişine kısmi olarak izin verilen Kobanililerin, artan talebi üzerine gruplar halinde dönüşlerine Şanlıurfa Valiliği tarafından onay verildi. Özellikle çadır kentlerde kalan Kobanililer, savaşın son bulmasıyla minibüslerle gittikleri, yoğun önlem alınan Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nde kendilerine verilen tanıtım kartlarını görevlilere teslim ettikten sonra Kobani'ye geçiş yaptı.

 

TAHLİYE KARARI KALKTI

Öte yandan Kobani'de yaşanan çatışmaların ardından sınırdaki Mürşitpınar ve Kendirci mahallelerindeki tahliye uygulamasına da son verildi. Tahliye kararının ardından yakınlarının yanına yerleşen iki mahallede yaşayanlar yeniden evlerine döndü.

 

SINIR KAPISINA YENİDEN DUVAR ÇEKİLECEK

Çatışma sürecinde hasar gören Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın da onarımına başlandı. Havan ve ağır silahlardan çıkan mermilerin isabet etmesiyle harabeye dönen Mürşitpınar Tren İstasyonu idari binasında onarım çalışmaları sürdürülürken, Kobani ile Mürşitpınar Sınır Kapısı arasına güvenlik duvarı örüleceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195