Title of a News Article

Valilik harekete geçti!

.

Valilik harekete geçti!
banner206

Unutulmaya yüz tutan mesleklerden, Kemik Tarak üretimi için Şanlıurfa Valiliği Geleneksel El Sanatları Merkezinde kurslar verilmeye başlandı.

Yok olmaya yüz tutan meslekleri geleneksel kültüre kazandırmaya kararlı olan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün girişimleriyle açılan kemik tarak kursu; Şanlıurfa Valiliği Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) bünyesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı konunun uzmanı Hüseyin Merttürk tarafından veriliyor.

Kursta kemik tarak yapımının aşamaları hakkında uygulamalı olarak bilgi veren Merttürk kursu açan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e teşekkür ederek: “Kemik Tarakçılık mesleğini hak ettiği yere getirmek adına çalışmalar yürüten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e teşekkür ediyorum. Sayın valimizin bizden ricası üzerine bu mesleği burada yaşatmak ve öğretmek için Denizli Yatağan’dan Şanlıurfa’ya geldik. Bu ve bunun gibi unutulmak üzere olan meslekler için gösterdiği iyi niyet ve hassasiyetten ötürü Sayın Valimiz İzzettin Küçük’e şahsen teşekkür ediyorum” dedi.

Koç, manda, keçi gibi hayvanların boynuzlarından üretilen taraklar, boynuzların yapısındaki keratinle saçı besliyor ve plastik taraklar gibi saçta elektriklenme yapmıyor. Üretilen her tarak üretildiği malzemeden dolayı kendine has ve benzersiz oluyor. Parmak izi gibi her kemik kendine has bir renge ve yapıya sahip olduğu içinse ortaya çıkan taraklar da tek oluyor.

Düzenlenen kursa ilgi duyan herkes başvurabilecek. Kemik Tarak kursunda üretilen ürünler satışa sunularak, Şanlıurfa ekonomisine katkı sağlayacağı gibi hediyelik eşya ürünü satın almak isteyenler için de öncelik olacak.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195