Title of a News Article

Van'dan acı haber geldi..

Van'dan acı haber geldi..
banner206

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste bulunduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü. Çığ altında kalan bazı kurtarma ekibi görevlileri kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüste bulunan 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci defa çığ düştü.

VALİ BİLMEZ: 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ



DHA'nın haberine göre Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van- Bahçesaray karayolunda arama kurtarma ekiplerinin üzerine düşen çığda 8 jandarma, 3 güvenlik korucusu, 3 itfaiye eri ile 12 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi. Vali Bilmez, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

11 ŞEHİDİMİZ VAR

İçişleri Bakanı Soylu, 8 jandarma ile 3 güvenlik korucusunun şehit olduğunu, 30'dan fazla kişinin kurtarıldığını açıkladı.

İlk bilgilere göre çığ altında araçlar ve kurtarma ekibinin kaldığı bildirildi. Çığ faciasından bazı kurtarma ekibi görevlileri ve bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtulurken, arama kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN MESAJ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Van Bahçesaray'da meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çığ altında kalan vatandaşlarımız için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İçişleri bakanımız olay yerine intikal ediyor" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: 50'DEN FAZLA KİŞİ VAR

NTV yayınına bağlanan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas da, "25 kişinin çıkarıldığı bilgisini aldık. Yoğun sis var. Çıkarılanların hayati tehlikesi yok. 300 kişilik bir ekip vardı. 50 kişiden fazla kişi çığ altında" şeklinde konuştu.

MSB'DEN VAN'A ÖZEL EKİP

MSB: "Van’da yaşanan çığ felaketi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek verecek olan 75 kişilik AFAD ve Jandarma personeli ile gerekli teçhizatı Ankara’dan Van’a ulaştırmak üzere görevlendirildi.

AFAD İL MÜDÜRÜ KURTARILDI

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde meydana gelen ikinci çığ faciasında Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Usman Uçar yaralı olarak kurtarıldı.
Dün akşam saat 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minibüsteki 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Minibüste olduğu değerlendirilen ve sabah saatlerinden itibaren devam eden 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürdürülürken ikinci bir çığ daha düştü. Bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar çığ altından yaralı olarak kurtarılarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195