Title of a News Article

Ve GAP SUKAY hizmete açıldı

Ve GAP SUKAY hizmete açıldı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 58 Bin metrekarelik alana sahip GAP SUKAY Park Su Sporları Tesisi Ak Parti Şanlıurfa milletvekili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından hizmete açıldı.

35 bin metrekarelik gölet, 5 bin metrekarelik adadan oluşan ve çevresindeki yeşil alan ile spor alanlarının yer aldığı GAP SUKAY projesinin açılış törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin,  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eski milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, GAP Ziraat Mühendisleri Birliği Başkanı Reşat Uzun, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Acar, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eski İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, "Değerli kardeşlerim Ramazan ayı bildiğiniz gibi geride kaldı. Buruk bir şekilde de olsa Ramazan Bayramını idrak etmiş bulunuyoruz. Bayramlar bizleri buluşturan, sevenleri birbirine kavuşturan, dargınları barıştıran güzel günler. Bu güzel günlerin kıymetini bilerek inşallah Şanlıurfa'da yaşayan 2 milyon vatandaşımız arasındaki dargınları gidermeye dönük herkes üzerine düşen görevi yapacağı inancı içerisindeyim." dedi.

Bakan Çelik, "Şanlıurfalılar mert insanlar, Şanlıurfalılar gönlü zengin insanlar ama ne yazık ki basit olaylardan dolayı da birbirlerini çok kolay kıran insanlar. Bunlar öteden beri 6 yıldır aranızda bulunan bir kardeşiniz olarak hakikaten yaşanan bazı olaylar beni derinden üzmektedir. Onun için bayramı fırsat bilerek inşallah barışacağız, kardeşliğimizi ebedi hale getireceğiz. Bu konuda herkesin hassas olmasını özellikle istihram ediyorum. İkinci olarak tabi ki teknoloji gelişti, özellikle bizi Şanlıurfa'da bizi canlı yayında izleyen genç kardeşlerime sesleniyorum. Teknoloji gelişti anneme, babama, nineme, dedeme telefonla ulaşıvereyeim görüntülü telefonla onların bayramını kutlayayım şeklinde bir anlayış bayramlar için doğru değil, teknolojiyi kullnacağız ama bayramlardaki o güzel örfümüzü, adetimizi, geleneklerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Telefonda kucaklaşmayla, bizzat anne ve babanın elini öperek kucaklaşma arasında ne kadar büyük bir farkın olduğunu genç kardeşlerimiz mutlaka bilmek durumundadırlar." diya ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk konuşmasını şöyle sürdürdü , "Ramazan geride kaldı ama Ramazan ahlakını 11 ayda yaşatmamız gerekiyor. 1 ay geldi bolluk var, bereket var, coşku var, heyecan var, Ramazan gitti coşku bitti, bereket bitti gibi bir yaklaşım doğru değil, 11 ayda aynen Ramazan coşkusuyla mağdurun, kimsesizin, çaresizin elinden tutmamız gereken aylar olarak değerlendirmek gerekir. Şuanda kavuştuğumuz Ramazan bayramı da bayram olarak kutlansın istiyoruz ama ne acı ki kan durmuyor, çocuklar gülmüyor. Kanlar akıyor ve çocuklar maalesef ya denizlerde boğuluyor ya da masum çocuklar bombalar karşısında hayatlarını kaybediyorlar. İslam coğrafyasının hali ortada bir an için düşününüz. Avrupa Birliği diye ifade edilen Avrupa'nın başı var. Amerika Birleşik devletleri onunda başı var. Asya'ya geliyorsunuz onunda başı var sahibi var. Ama ne acıdır ki bu çatışmaların, bu terör olaylarının yaşandığı coğrafya İslam Coğrafyası çünkü ne yazık ki İslam Coğrafyasının başı yok. Bundan dolayı büyük acılar yaşanıyor. Yaşanan bu acılar bir sancı, bir doğum sancısı olduğu inancı içerisindeyiz. İnşallah bu doğum gerçekleşecek ve İslam alemindeki bu başı boşluk ortadan kalkacak ve inanıyorum ki mutluluk içerisinde vatandaşlarımızın yaşaması gerçekleşmiş olacak. Bir diğer konu İslam coğrafyasına bakınız yer altı, yer üstü, turizm açısından zenginliklimiz var ama maalesef bu zenginlikleri İslam alemi kullanmasın diye böl, parçala ve dağıt şeklinde politikalarla karşı karşıyayız. Sömürünün bitmesi için başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmemiz gerekiyor. Bu kaynakların başkaları tarafından sömürülmesine inşallah son vermiş olacağız." Diye söyledi.

Bakan Çelik, "Bölgede hem temaslar için hem seçim bölgemiz olan Şanlıurfa'ya bayramlaşmak için geldik ama bunun yanında sizler vad ettiğimiz SUKAY diye bir cazibe merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz. Hep beraber kazandırılan eserlere yeni yeni SUKAY gibi birçok eserleri kazandıracağız. Şanlıurfalı İstanbul'a gitme ihtiyacı duymayacak, Şanlıurfalı Bursa'ya ihtiyaç duymayacak, Şanlıurfalı İzmir'e gitme ihtiyacı duymayacak, oralarda ne varsa Şanlıurfa'ya gelecek. Onun için bu tesisleri yaparken bu güzel değerleri hayata geçirirken, burada huzurun, kardeşliğin, kalkınmanın gerçekleşmemesi için, burada işsizliğin belinin kırılmaması için mücadele eden unsularda var. Bu bölgede terör tehdidi olmamış olsaydı çok farklı şeyler konuşacaktık. Bugün 1 basamak daha yukarı çıkmış Şanlıurfa'yı konuşacaktık. Ama ne yazık ki terör burada turizmin gelişmesine, ticaretine gelişmesine, kalkınmanın var olmasına engel tescil etme adına milletin, bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın istikbaliyle oynamaya devam etmektedir. Onun için bütün Şanlıurfalıların çok dikkatli olması gerekiyor. Bu terör ve benzeri engellerin altında yatan asıl neden Şanlıurfa gelişmesin, Şanlıurfalı kalkınmasın, Şanlıurfalı zengin olmasın, Şanlıurfa ticaretine yeni yeni imkanlar katılmasın diye bu terör belasını milletimizin önüne koymaya devam ediyorlar."

 

Bakan Çelik HDP'lilere seslendi

SUKAY Projesinin açılış töreninde terör örgütlerine yönelik sert mesajlar verip HDP'lilere seslenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bayram dolayısıyla HDP'li dostlara da sesleniyorum. Ey oraya gönül vermiş, oy vermiş kardeşler, siz öncelikle sesinizi yükselteceksiniz. Olan biten Şanlıurfa'nın aleyhine olsun diye gerçekleştiriliyor. Korkunun ecele faydası yok, kimden korkuyorsunuz, dağdan korkuyorlarmış, nasıl milletvekilliğidir bu dağdan kork, ovadan kork, bayırdan kork, böyle milletvekilliği olur mu, madem bu millet seni meclise gönderdi doğruyu hakkı ve hakikati savunmak durumundasın. O ise bu açılışlardır doğrusu, tesis kazandıracaksın, işsiz iş kazandıracaksın, çaresize derman olacaksın milletvekili budur. Eğer bunlar için sesinizi yükseltemeyecekseniz niye seçildiniz o zaman, niye bu memleketin bu güzel bölgesinin geri gidişi noktasında çabalayanlara destek veriyorsunuz. Onun için özellikle Şanlıurfa'daki kardeşlerimize sesleniyorum bu gidişat gidişat değil, yapılmak istenenler doğru değil Şanlıurfa'nın istikametiyle uğraşmayın, Şanlıurfa kalkınmayı hedef haline getirmiş, Şanlıurfa Allah yolunu, peygamber yolunu kendisine ilke edinmiş olan insanlardır. Bu insanları sizin ateist, sizin Allah'sız düşüncelerinizle filan kafalarını bulandırmaya kalkmayın, bulandıramadınız, bulandıramayacaksınız bunu herkes bilsin. Bu bölgede yaşayan insanlar çok şey çektiler, bırakın SUKAY'da kaysınlar, sanayi bölgeleri gelişsin, parklar açılsın, 3 sanayi bölgemiz var bunu 6-7'ye çıkaralım. 20 bin kişi çalışıyor bunu 120 bine çıkaralım niye çok görüyorsun Şanlıurfalı gencimizin iş bulmasından çalışmasından kim rahatsız oluyor. Rahatsız olsalarda olmasalarda yiğit gibi mertçe Şanlıurfa'nın daha da yukarılara çıkması için el birliğiyle çalışmaları sürdüreceğiz." Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından GAP SUKAY projesinin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 15:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
reyhan
reyhan - 7 yıl Önce

bilgileri nerden alabiliriz

SIRADAKİ HABER

banner195