Title of a News Article

Ve Müdahale edildi..

Suruç ilçesi karıştı.

Ve Müdahale edildi..
banner206

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bugün sabah saatlerinde toplanan ve insan zinciri oluşturan  HDP'li grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Suruç ilçesi kelimenin tam anlamıyla karıştı.
HDP eş Başkanı selahattin Demirtaş, Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici'ninde yer aldığı yaklaşık 500 kişi Suruç-Kobani sınır hattında toplanmaya başladılar. İç işleri Bakanlığının aldığı karar sonucu iptal edilen Miting sonrası HDP'li grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Güvenlik güçleri ile Suriyeli mültecilerin barındığı süleyman şah çadır kentin önünde bir araya gelen HDP'liler dağılın uyarılarına uymadılar. Çok sayıda Polis ve askerin aldığı güvenlik önlemlerinin ardından çıkan çatışmada, güvenlik güçleri tazikli su ve biber gazı sıkarken, HDP'li grup ise taş atarak karşılık verdi.
Öte yandan Türkiye sınırında 3 havan topu düştü. Mürşitpınar ilçesi ile Suruç arasınd aki bir araziye 3 havan topu düştü. Yetkililer her hangi biraçıklama yapmazken,İŞİD ise Kobaniya saldırılarını sürdürüyor.  

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195