Title of a News Article

Ve protokol imzalandı...

.

Ve protokol imzalandı...
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin her platformda dile getirdiği madde bağımlıları tedavi merkezi olan AMATEM için düğmeye basıldı. Ekinci, yer tahsisi sorununun çözümü konusunda hassasiyetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) için seçildiği günden bu yana etüt çalışmaları yapan, bir süre önce de valilik ile koordineli çalışma kararı alınan AMATEM’in Eyyübiye Belediyesi tarafından hayata geçirilmesindeki en büyük sorun yer tahsisi konusuydu. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye ilçesine yapılacak olan AMATEM için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile yer tahsisi konusundaki protokole imza attı. Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen protokole imza atan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AMATEM’in kısa sürede inşaatına başlanacağını belirtti. 20 bin metre karelik alan tahsisi yapılan bölge, 20 yıllığına Eyyübiye Belediyesine tahsis edildi.

Şanlıurfa için sosyal bir yara olan madde bağımlılığı konusunda mücadele başlatacaklarını dile getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu mücadelenin tüm kurumların eşgüdümünde koordineli yapılması gerektiği vurgusunu yaptı.

Ekinci konuşmasında, “Gerek Büyükşehir’in Sosyal Projeleri arasında, gerek İlçe Belediyesi Eyyübiye Belediyesinin Sosyal Projeleri arasında AMATEM ile ilgili bir yapı vardı. Bunun ile ilgili biz Büyükşehir Belediyemizden yer talebinde bulunduk ve bu yer ile ilgili de imar çalışmaları yapıldı. İmar çalışmaları sonucunda yapılan Protokolü imzalayacağız burada. 20 Bin metrekarelik bir alan 20 yıllığına Eyyübiye Belediyesine AMETEM yapılmak üzere yer tahsisi yapılacaktır. Sizlerde biliyorsunuz madde bağımlılığı ilimiz için büyük bir konu, sosyal bir yara ve bu yara ile de uğraşmak adına doğru adımlar atılması gerekiyor. Mücadelelerin doğru bir şekilde yapılması gerekiyor ve bu mücadelenin de tabii ki tüm kurum ve kuruluşlar tarafından eşgüdüm içerisinde yürütülmesi gerekiyor. Bu kapsamda biz inşallah böyle bir projenin inşaatına başlayacağız. Yer tahsisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Birde yapımı ile ilgilide daha önce Valiliğimizin de desteği ifade edilmişti bu istek ile inşallah kısa bir süre içerisinde bunu bitireceğiz. Bu vesile ile bir hususu daha ifade etmek istiyoruz. Yine biliyorsunuz Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Türkiye'de üçüncü şubesini Eyyübiye ilçesinde açacak. Bir ay içerisinde açılışı yapılacak olup yer tahsisi yapıldı. Yine burada madde bağımlılığı ile ilgili bilinçli bir çalışma yürütülecek. Bu konuda yardımlarını, desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclisten geçiren üyelerimize ve değerli ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Umarım kısa bir süre içerisinde inşaatı biter ve bir yıl içerisinde açılışını hep beraber yaparız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “AMATEM yapılması noktasında Eyyübiye Belediyemizin yer tahsis talebi vardı. Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda 20 bin metre karelik alan tahsis edilmiş durumunda. Bugün de projenin yapılması ve hayata geçirilmesi noktasında Eyyübiye Belediyemiz ile bir iş protokolü gerçekleştiyoruz. Tabi ki önemli bir merkez. Eyyübiye, dezavantajlı gençlerin en fazla yaşadığı, genç nüfusun en fazla barındığı ve maalesef ama maalesef bu şehrimizde madde bağımlılığı hadiselerinin olduğu hepimiz tarafından biliniyor. Şimdi amacımız aslında bu gençlerimize sahip çıkmak, AMATEM’e düşmeden sahip çıkmak. Aslında önleyici tedbir olarak önemli olan budur. Fakat tabi ki sosyal bir vakadır. Bu vakanın da tedavi edilmesi gerekiyor, rehabilite edilmesi gerekiyor. Bu merkezlerde hayata tekrar, yeniden başlaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 13:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ya git isine
Ya git isine - 7 yıl Önce

Bu sorunu cozulmez kentsel donusum gerekiyor

SIRADAKİ HABER

banner195