Title of a News Article

Veda yemeğine katıldı…

Veda yemeğine katıldı…
banner206

Son Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali İzzettin Küçük için Safranbolu Kaymakamlığı tarafından veda yemeği düzenlendi.

Vali Küçük onuruna, Safranbolu Kaymakamlığı tarafından organize edilen veda yemeğine Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Hikmet Şeyhoğlu, Şefik Dizdar, Kızıltan Ulukavak, Hakimler, Savcılar, daire müdürleri katıldı.

Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik resitali eşliğinde yenen akşam yemeğinde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy"Safranbolu'da yıllar boyunca Kaymakam olarak hizmet vermiş daha sonra Karabük'ümüze Vali olarak gelen ve 4 yılı aşkın bir süredir bu görevini başarı ile yürüten çok değerli bir büyüğümüzü, abimizi göndermenin üzüntüsünü yaşıyorum. Safranbolu Kaymakamlığı döneminde Kent Tarihi Müzesini, Tarihi Cezaevini, Hıdırlık Tepesini, İzzet Mehmet Paşa Camiini, 20'ye yakın çeşmeyi, Bulak Mağarası, Demirciler Çarşısını restore ederek Safranbolu'nun dokusunu diri tutmak, tarihi değerleri geleceğe aktarma noktasında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Vali İzzettin Küçük ile çalışmaktan büyük mutluluk ve huzur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, "Değerli Valimizi iyi niyetli, güler yüzlü, kararlı ve şerefli bir duruşa sahip, insanlara değer veren, çalışkan ve çözüm odaklı bir idareci olarak tanıdım. Valimiz İzzettin Küçük Safranbolu Kaymakamlığı ve Karabük Valiliği dönemlerinde başta eğitim, kültür ve turizm, köylerimizin alt yapı sorunları olmak üzere birçok açılış ve etkinliğe öncülük etmiştir. Sizlere bundan sonra ki hayatınızda sevdiklerinizle beraber mutluluklar ve üstün başarılar diliyorum" dedi. 

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Vali izzettin Küçük'ün Safranbolu Kaymakamlığı ve Karabük Valiliği dönemlerinde çekilen resimlerden oluşan slayt gösterisinin ardından kürsüye gelen Vali İzzettin Küçük çok duygulandığını söyleyerek,"Slayt gösterisine kadar çok güzel gidiyordu o slayt 10-12 sene öncesine götürdü çok duygulandım ve etkilendim. Veda gecesi diyoruz ama benim için bir veda değil burası benim büyük evim ve burada yaşayanlar benim büyük ailem. Sizlere veda etmiyorum sadece Allahaısmarladık diyorum. Karabük ve Safranbolu'ya ayrı ayrı olmak üzere dört kere geldim ve hepsinde de virgül koydum hiçbir zaman nokta koymadım. Safranbolu çok değerli, kıymetli bir şehir, Türkiye'de şehir olarak korunan tek şehir. Bu şehirde yaşayan insanlarda benim kanaatimce çok değerlidir, koskoca bir tarihi yaşıyor ve yaşatıyorlar. Safranbolu insanının çok derin sevgisini, çok güçlü desteklerini gördüm. O sevgi ve desteğin beni her zaman koruduğuna inanıyorum. Dört kere gidip gelmemi buna bağlıyorum. Kader planında olan bir çekim gücü var. Bu topraklarda yaşayan insanların derin sevgisi beni her seferinde dönüp dolaşıp buraya getiriyor, buna inanıyorum. Ben de bu sevgiye layık olmaya çalıştım. Bir veda olarak, nokta olarak değil bir virgül olarak kabul ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Safranbolu Belediye Encümeninin almış olduğu kararla Vali İzzettin Küçük'e "Safranbolu Hemşerilik Beratı" Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından verildi. Berat takdiminden sonra Vali İzzettin Küçük'e çeşitli hediyeler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195