Title of a News Article

Vekil Gök Ankara'da konuştu...

Terör olmazsa Türkiye uçardı

Vekil Gök Ankara'da konuştu...
banner206
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Çözüm Süreci Komisyonu Başkan Yardımcısı Doç.dr. Abdülkerim Gök, “30 yılda harcanan 2.7 trilyon lira teröre harcanmasaydı, kişi başına düşen milli gelirimiz 11 bin dolar yerine, 20 bin dolar olurdu. Bugün derslikler 50-60 kişilik değil 20-25 kişilik olurdu. Bundan sonra bu trilyonlarla ifade edilen paralar kana ve gözyaşına gitmesin” dedi.

Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, terörün 30 yıllık bilânçosunu ortaya koydu. Terörün Türkiye’ye 30 yılda verdiği zararın, 1.2 trilyon dolar olduğunu, 35 bin kişinin de terör yüzünden hayatını kaybettiğini belirtti

18 AK SARAY YAPILIRDI

1.2 trilyon dolar ya da Türk lirası olarak 2.7 trilyon TL teröre harcanmasaydı bu para Türkiye için neler yapılabilirdi? Öncelikle kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar değil, 20 bin doların üstünde olurdu. Ya da son günlerde eleştirilerin odağında olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan yaklaşık 18 tane yapılabilirdi. Yine geçtiğimiz yıl bazı kesimler tarafından günlerce eleştirilen dünyanın en büyük 3. havalimanından 21 tane daha, 3. Boğaz köprüsünden ise tamı tamına 500 tane yapılabilirdi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Çözüm Süreci Komisyonu Başkan Yardımcısı Abdülkerim Gök, “Bu para teröre harcanmasaydı, kişi başına düşen milli gelirimiz 11 bin dolar yerine, 20 bin dolar olurdu. Bugün derslikler 50-60 kişilik değil 20-25 kişilik olurdu. Bundan sonra bu trilyonlarla ifade edilen paralar kana ve gözyaşına gitmesin” dedi. AK Parti Batman Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ziver Özdemir ise, “Terörün ülkeye verdiği kayıp, belirtilen rakamın çok çok üstünde. Çünkü bunu sadece ekonomik kayıplarla değerlendirmek eksik bir değerlendirme olur. Bu 30 yıldır Türkiye’nin önünü tıkayan bir sorun” ifadelerini kullandı.

PARALAR, KANA VE GÖZYAŞINA GİTMESİN

Paranın Türkiye tarafından tekrar kazanılabileceğini ama giden canların telafisinin olmadığını belirten Abdülkerim Gök, “Giden canlar geri gelmediğine göre bunun hesabını yapmak anlamsız. Ama bu parayı yatırıma çevirdiğimizde kaç tane GAP projesi yapar, kaç tane KOP projesi yapar bakmak lazım. Kaç tane okul olur, kaç tane üniversite olur? Kişi başına düşen milli gelirimiz 11 bin dolar yerine 20 bin dolar olurdu. Bugün derslikler 50-60 kişilik değil 20-25 kişilik olurdu. Bundan sonra bu trilyonlarla ifade edilen paralar kana ve gözyaşına gitmesin” ifadelerini kullandı.

Terörün ülkemiz için kaybının belirtilen 1.2 trilyon dolardan daha fazla olduğunun altını çizen AK Parti Batman Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ziver Özdemir, “Şimdi bazıları AK Saray’a laf ediyor ama eski cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer’in fırlattığı anayasa kitapçığı ile ekonomiye verdiği zararı bir inşaatla mukayese etmek mümkün değil. Belki fırlatılan kitapçık ile 5-6 tane AK Saray gitti” dedi.
Yeni Akit

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195