Title of a News Article

Vekillerden Berat kandili mesajı

Vekillerden Berat kandili mesajı
banner206

Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar ve Kemalettin Yılmaztekin berat kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

Milletvekili Cevheri, “'Berat kandiline bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. Kandiller arınma, aydınlanma geceleridir. Bizi yoktan var edenin affına sığınmak için bir fırsattır. Kandiller aramızdaki dargınlıkların bitmesinde, barış ve hoşgörünün yayılmasında önemli bir yere sahiptir. Kandiller kardeşlik duygularını pekiştirmemiz için güzel bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam Alemi ve Şanlıurfalı hemşerilerimin kandilini en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.

Milletvekili Yıldız, “İnsanlar arasındaki sevgiyi arttıran bu geceler, kötü duygulardan arınmamız açısından da önemlidir. Bu mübarek gecede vicdan muhasebesi yapmanın ve insanlığın kendisini sorgulamasının tam zamanıdır. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandil’ini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.” Diye söyledi.

Milletvekili Kaçar, “Berat kurtuluş, af ve arınma anlamına gelir. Bu önemli gecenin manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamasını, hoşgörünün, dayanışmanın ve paylaşmanın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Beraat kandili ile Cenab-ı Mevla bizlere kendimizi yenileme fırsatı vermektedir diyen Öntürk hayatımızı tehdid eden maddi- manevi pek çok olumsuzluğun yaşandığı günümüz dünyasında Mevla'mız "Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (ez-Zümer 39/53) buyurmaktadır dedi. Bu gece münasebetiyle Yüce Yaradanımıza, ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluklarımızı tekrar hatırlayarak yeni bir ümit ve kararlılıkla geleceğe bakma melekesi kazanmalıyız. Bu duygularla İslam alemi ve bütün hemşerilerimin kandili tebrik eder, hayırlı kandiller diliyorum.” Diye konuştu.

Milletvekili Yılmaztekin, “Bu gece her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret, maneviyat ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerifin habercisi olan yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. Böylesine mübarek bir geceye bir kez daha erişip, bizlere güzel bir fırsat bahşettiği için Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır. Berat; şerden, fesattan, vicdansızlıktan, insafsızlıktan, kötüden ve kötülükten uzak kalmaktır. Bu gecede her birimiz, kötülüğe olan mesafesini ölçmeli, kötülüğe giden yolları kapatmaya bir kere daha karar vermelidir. Her türlü çirkinlik, haksızlık ve adaletsizlikten uzak olmayı, arzularımızın, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük ve hürriyet olan beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğrenmeliyiz. İyiliğe yaklaşmak, iyiyi aramak, iyiyle olmak için çabalamalıyız. Bu vesileyle Berat Kandili; Allah’a dost olma, hakkın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. Berat için şer ve kötülükten uzak; bizi yaratan yüce Allah’ a yakın olmalıyız. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ebedi Beratımız olmasını Cenab-ı Allah’ tan niyaz ediyorum. Beratımız mübarek olsun.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195