Title of a News Article

Venezuela'da askerler sahaya indi

Venezuela'da askerler sahaya indi
banner206
 Venezuela ordusu, askeri müdahale tehditlerinin arttığı  bir dönemde 5 gün sürecek tatbikata başlarken, Devlet Başkanı Nicolas Maduro da  ABD liderine, "Donald Trump da dışarı, tehditleri de dışarı." dedi. 
 

Latin Amerika'da İspanyol yönetimine karşı bağımsızlık hareketine  liderlik eden Simon Bolivar'ın Angostura Konuşması'nın 200. yıldönümü dolaysıyla Venezuela'da askeri tatbikat düzenlenmeye başladı.

Tatbikat dolaysıyla Miranda eyaletinde bulunan Guaicaipuro Askeri  Üssü'nde yapılan askeri törene, kara ve hava birliklerinin komutanlarının yanı sıra Devlet Başkanı Maduro ve Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de katıldı.

 

Burada Askerlere seslenen Maduro, Simon Bolivar'ın söz konusu  konuşmasında bağımsızlık mücadelesinin temel ilkelerini belirlediğine dikkati  çekerek, "İşte silahlı kuvvetler burada, 200 yıldır istikbali için savaşan bir vatanın onurunu ve haysiyetini savunan insanlar burada. Donald Trump da dışarı tehditleri de dışarı." diye konuştu.

ABD'nin askeri müdahale tehditlerinin arttığı bir dönemde başlayan ve  15 Şubat'a kadar sürecek tatbikatta, ordunun operasyonel hazırlığı ile olası  milis güçleri ile ortak çalışma kapasitelerinin test edilmesi amaçlanıyor. Haber7

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195