Title of a News Article

Viranşehir otogarı tamamlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde açılış öncesi son kontroller yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinin yanı sıra 13 ilçede yatırımlarını tüm hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki son kontrollerini yaptı.

Viranşehir-Mardin karayolu üzerinde 5 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 17 bin 500 metrekare üzerinde, 16 yazıhaneden oluşan otogarda 20 otobüs peronu, 8 minibüs yazıhanesi ve 11 adet minibüs peronu yer alıyor.

Kafeterya, restoran, çocuk oyun grubu, 8 adet dükkan, misafirhane, emzirme odası, sağlık kabini, 52 adet kırsal minibüs için oto park, 56 adet özel otopark, 12 adet ticari taksi, bay bayan soyunma odaları, kayıp eşya ve emanet bürosu, müdüriyet, bay ve bayan berber salonu, mescidin bulunduğu otogar kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BELSAN A.Ş tarafından hizmet verecek olan otogarın yeniden hizmete açılabilmesi için hem iç dizayn hem de peyzaj çalışmasında sona gelen ekipler, geçen yıl otogar yolu ve çevresindeki yolları da sıcak asfalt ile buluşturarak, otogarın hizmete açılmasını hızlandırmıştı.

 

VİRANŞEHİR'E YATIRIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Viranşehir'de alt ve üstyapının yanı sıra yaşam alanında da geliştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, son olarak Viranşehir'in Bahçelievler ve Hürriyet mahallesinde iki adet semt pazarının temelini atmıştı. Biri bin 850 metre kare diğeri bin 600 metrekarelik bir alan üzerinde yapılması planlanan semt pazarlarının yapım çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir ayrıca yine ilçenin Bahçelievler mahallesindeki spor kompleksi inşaatını da sürdürerek yapıyı en kısa sürede hizmete açmayı planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195