Title of a News Article

Viranşehir şantiyeye dönüştü

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Viranşehir'de sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarını inceleyerek bölge esnafıyla bir araya geldi. İlçe genelinde yıllardır yaşanan alt yapı sorununa çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, ilçeyi adeta şantiyeye çevirdi.

Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde büyük bir özveriyle gelişim ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de yıllardır yaşanan alt ve üst yapı sorunlarını ortadan kaldırmak için uzun ömürlü çalışma planı yaptı.

Bu kapsamda ilçe genelinde alt yapı çalışmalarına başlayarak uzun ömürlü ve kaliteli malzemelerle alt yapıda revizyona giden Büyükşehir Belediyesi, alt yapının tamamlanmasıyla birlikte asfaltlama, kaldırım, çevre ve trafik düzenlemelerini yapmayı hedefliyor.

İlçede vatandaşlarla bir araya gelerek çalışmaları değerlendiren Başkan Nihat Çiftçi, "Derdimiz Viranşehir'e hizmetleri doğru ve yerinde bir şekilde yapmaktır" dedi.

Viranşehir'in beklediği hizmetleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Öncelikle caddemizin alt yapısını yaptıktan sonra hızlı bir şekilde yol ve çevre düzenlemesini yapacağız. Hamd olsun yapmış olduğumuz çalışmalarda geleceği düşünerek yapıyoruz. Alt yapı çalışmalarımızda kullandığımız yeni sistem ile ilçeye kazandıracağımız Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Arıtma Tesisini hayata geçiriyoruz. Viranşehir ilçemizi eski asbest borulardan kurtaracağız. Merkez caddelerimizde çalışmaları bir bir gerçekleştiriyoruz. Tüm Viranşehirlilerin sabrını bekliyoruz. Viranşehir'i seviyoruz, derdimiz ilçemize hizmet etmektir" diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, SEMT PAZARI ALANINDA İNCELEMELER YAPTI

Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Viranşehir'de yapılacak olan 2 adet semt pazarının alan incelemesinde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, başlayacak olan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Viranşehir İlçemize kazandıracağımız 2 adet semt pazarının alan incelemesinde buluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak semt pazarlarının ihale çalışmaları tamamladık. Yüklenici firma yetkilileri tarafından alanda çalışmalar başlatıldı. Bahçelievler Mahallesinde yapılacak olan bin 850 Metrekare kapalı alandan oluşacak. Hürriyet Mahallesinde yapılacak olan semt pazarımız ise Bin 600 metrekare den oluşuyor. İlçe genelinde hiç olmayan bu tesisi ilçemize kazandırdığımız için mutluluk yaşıyoruz. Allah'ın izniyle ilerleyen dönemlerde hem kuracağımız semt pazarının yanına spor merkezini de kazandıracağız. İlçelerimizin her kesimini düşünüyoruz. Yol, alt yapı, içme suyu, yeşil alanlar ve BESYO projelerimizle gençlerimizi düşünmektir. İnşallah bunu tüm ilçelerimize adaletli bir şekilde dağıtıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

VİRANŞEHİRLİ GENÇLER, BÜYÜKŞEHİR'LE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO)  girmek isteyen Viranşehirli öğrenciler için verilen eğitim çalışmalarını da izleyen Başkan Çiftçi, burada bir süre öğrencilerle sohbet ederek deneyimlerini paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin her zaman yanında olacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerin doğru bir eğitim almaları ülkemizi bir adım öteye taşıyacaktır. Bu anlamda da biz yerel yöneticiler olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

VİRANŞEHİR’DE SICAK ASFALT ATAĞI

Öte yandan Viranşehir’de Buğday Pazar Yolu ile ilçe merkezini birbirine bağlayan Gazi Caddesini sıcak asfalt ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Hastane Caddesi’nde de asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Buğday Pazar Yolu olarak bilinen Gazi Caddesi’nde yürütülen asfaltlama çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Zahireciler Borsası Başkanı Remzi Atan, başta esnaf adına, daha sonra ilçe halkı adına hizmetlerinden dolayı Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195