Title of a News Article

Viranşehir'de toprağa verildi...

.

Viranşehir'de toprağa verildi...
banner206
Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlara düzenlenen 2 polisin şehit edildiği saldırıda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerden 25 yaşındaki Ali Baybariz'in cenazesi Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde toprağa verildi.
Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlara düzenlenen 2 polisin şehit edildiği saldırıda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerden 25 yaşındaki Ali Baybariz'in cenazesi Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde toprağa verildi. Pozantı Emniyet Müdürlüğü'ne 31 Temmuz'da PKK'lılar tarafından düzenlenen polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar'ı şehit eden teröristlerden ölü ele geçirilen 2 PKK'lıdan Ali Baybariz'in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak uzun araç konvoyuyla Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne getirildi.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan'ın da katıldığı cenaze töreninde Baybariz'in cenazesi, kılınan namazının ardından Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında fenalaşan Baybariz'in annesi Hatun Baybariz'ı, HDP milletvekili Ziya Çalışkan teselli etmeye çalıştı. Milletvekili Çalışkan, yıllardır akan kanın kendilerini daha da kenetleştirdiğini belirterek, "Her toprağa verdiğimiz şehit, bizim için bir yemin, bir ant oldu. Yılardır bu mücadeleyi verirken; yalnız birileri bunu düşünemedi. Evet devlet, aynı devlet. 50 yıl, 100 yıl önceki devlet, aynı devlet. Yönetenler değişik, adı değişik olabilir; Kenan Evren olur, Tansu Çiller olur veya Atatürk olur bugün şunu anlayamadılar. Dünya bunu anlıyor ama bu devlet anlamamıştır, kabul etmemiştir. Bu günlerde yaşadığımız çatışma ve savaş bunu gösteriyor. Toprağa verdiğimiz her yiğidimiz ant olsun gençliğimiz kadınlarımız, bunu onur ve şeref yükü olarak taşıyacağız ve bu şehitlerimize laik olacağız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195