Title of a News Article

Yaka paça gözaltına alındılar!

Yaka paça gözaltına alındılar!
banner206
 ŞANLIURFA’da, Berkin Elvan için basın açıklaması yaptıktan sonra bildiri dağıtırken kendilerine kimlik sorulmasına olumsuz yanıt veren grup ile polis arasında arbede çıktı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği grupta bulunan 11 kişi gözaltına alındı.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle kendilerine Halk Cephesi adını veren 20 kişilik grup, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde 'Adalet istiyoruz' yazılı pankart taşıyan grup adına konuşan Murat Ulusoy, Gezi olayları sırasında polis kurşunuyla öldüğü ileri sürülen Berkin Elvan ve Uğur Kaymaz için adalet istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından grupta bulunanlar Divanyolu Caddesi üzerinde bildiri dağıtmak istedi. Bu sırada grupta bulunan bir kişi kendilerini takip eden sivil polislerin fotoğrafını çekti. Bunun üzerine fotoğraf çeken kişinin yanına giderek kimliğini soran polis ile grupta bulunanlar arasında tartışma çıktı. Polis, basın açıklaması ve bildiri dağıtımının izinsiz yapıldığını belirterek grupta bulunanların kimliklerini kontrol etmek istedi. Ancak, grupta bulunanların kimliklerini göstermemek istememesi nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Arbede sırasında polisler biber gazı sıkarak grupta bulunanlara müdahale etti ve ardından bazılarını yere yatırıp kelepçeledi. 3'ü kadın 11 kişinin gözaltına alındığı arbede sırasında bazı işyerlerinin de camı kırıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 13:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
halk
halk - 9 yıl Önce

utan insanlık utan orada onca genç gözaltına alırken sizin yaptıklarınıza bakınn utanıyorum sizin gibi insanlardan aynı şehirde yaşamayaa

SIRADAKİ HABER

banner195