Title of a News Article

“Yalnız değilsiniz”

  “Yalnız değilsiniz”
banner206

Harran Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kanser tedavisi gören hastalar için “Yalnız Değilsiniz” etkinliği yapıldı.

Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Tıp Fakültesi Morfoloji Konferans salonunda 100’e yakın hasta ve hasta yakını, 20’ye yakın doktor hemşire ve uzmanın katıldığı etkinlikte, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tevfik Sabuncu ile Harran Üniversitesi Medikal Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Vehbi Erçolak birer konuşma yaptılar. Uzm. Dr.Erçolak yaptığı konuşma ve sunumda hastaların tedavi döneminde yapmaları ve yapmamaları gereken konuları slâyt eşliğinde anlattı.

Uzm. Dr. Vehbi Erçolak konu ile alakalı şunları söyledi;

“Harran Üniversitesi Medikal Onkoloji Bölümü olarak bölümümüzde tedavi alan tüm hastalarımız ve çalışanlarımız ile poliklinik veya servis dışında, tedavi amaçlı moral vermek için bir araya gelmenin sevincini yaşıyoruz. Bu organizasyonun amacı, hastalıkla yaptığımız savaşta, medikal tedavilerin yanı sıra hastalarımızın moral ve sosyal hayatın içinde olma ihtiyacının farkında olmamız ve bu vesile ile hastalarımızın en çok karşılaştığı sorunları ve bu sorunlara karşı yapabileceklerini derlediğimiz bir sunum yapmak ve ardından beraberce güzel bir gün geçirmektir.

Onkoloji tedavilerinde tedavinin veya takibinin uzun süreli olması ve hastaların hastaneye bağlı olmaları nedeniyle, hastalarla diğer bölümlere göre daha yakın iletişim halinde ve bir aile olmamız kaçınılmazdır. Bu sürede hayat mücadelesi veren hastalarımızın bu savaşında elbette bizlerde yanlarında olmalıyız. Bu yüzden, ekip olarak bu savaşta, hastalarımıza en az aileleri kadar yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek için bu etkinliğin ana fikrini ‘yalnız değilsiniz’ olarak belirledik. Eğer, sadece bugün değil, tüm tedavileri boyunca bu hissi onlara verebildiysek ne mutlu bize.”

Etkinlik hastaların pasta kesmesi, ikramların yapılması ve fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195