Title of a News Article

Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı açıldı

Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı açıldı
banner206

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından organize edilen 2. Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı bugün düzenlenen törenle açıldı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şubesi tarafından geçen yıl Şanlıurfa’da ilki gerçekleştirilen Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarının bu yıl 2’ncisi açıldı. Eski 11 Nisan Stadyum alanında 4 Bin metrekare alan üzerinde açılan fuara, il ve il dışından 180 firma katılarak, markalarını tanıtıyor.

Fuarın açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TÜMSİAD Şube Başkanı M. Sadık Sade, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Şube Başkanı M. Sadık Sade, “Biz taşın altına elimizi değil, bedenimizi koyduk ve böyle bir organizasyonun ikincisini gerçekleştirdik” diyerek şunları kaydetti:

“GAP’ın merkezi olarak  nitelendirdiğimiz Şanlıurfa’ya yakışır bir fuar alanı yapmak için kollarımızı sıvamamız gerekiyor. Fuar sadece ürünlerin tanıtıldığı bir alan değil, düzenlendiği yerin ekonomisine ciddi katkılar sunan, katma değeri çok büyük olan organizasyonlardır.”

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert de, yoğun programına rağmen Urfa’daki bu açılışa katıldığını belirterek, “Arkadaşlarımız geçen yıl birincisi düzenlendi. Bu yılda ikincisi düzenleniyor, bu defa fuar daha güzel oldu. İnşallah devamı uzun yıllar gelecektir” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise, fuarın ikincisinin gerçekleştirildiğini anımsatarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Bu fuarın önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşıyarak devamını el birliğiyle sağlamak istediklerini vurgulayan Güvenç, “Bu kent mutlaka ticaret kenti, bir turizm kenti de olmalıdır. Bunun yolu da bu tür fuarlardan ve birlikte çalışmaktan geçiyor. Ticaret, ihracat, ithalat fuarlardan geçiyor. İnanıyorum Şanlıurfa ticarette de, turizmde de hak ettiği yere gelecektir. Bu gücümüz de var” diye ifade etti.

 

Etyemez: Türkiye çağ atladı

Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise, fuarın ikincisini gerçekleştiren TÜMSİAD’a teşekkür etti. Hükümetin ekonomi alanında yaptığı çalışmaları anlatan Etyemez, “Son 12 yıl boyunca hükümetimiz yapılan başarılı çalışmalar ile Türkiye’de adeta çağ atlayarak, yaşam standartları yükseltilmiş ve güvenli bir büyümeyi gerçekleştirmişti.r Bu dönemde hayata geçirilen siyasi, ekonomik ve sosyal alanlardaki reformların neticesi olarak Türkiye ekonomisi 2002 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 5 olarak büyümüş, kişi başı milli geliri 2002’de 3 Bin 500 Dolar iken 2013’te 11 Bin Dolar yükselmiştir. Bu büyük projelerin ve ekonomideki başarılarımızın arkasında 12 yıldır süre gelen siyasi istikrar ve sıkı bir şekilde uygulamadığımız mali disiplin, büyük kamu yatırımlarımız ve sosyal devlet olma bilinciyle hareket etmemiz yatmaktadır” diye kaydetti.

Son olarak kürsüye gelen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, Şanlıurfa’da eski ve kötü şeylerin yıkılarak yerlerine yenilerinin yapıldığını vurgulayarak, “Şanlıurfa, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip bir il veya illeri arasındadır. Bireysel olarak, kooperatif olarak, belediyelerimiz olarak yapacağımız çok şey var. Bir şehrin geliştiğini fuarlar gösterir. Bundan dolayı fuarları çok önemsemeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verilirken, daha sonra da fuarın resmi açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, fuarı gezerek firma temsilcileri ile görüşerek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.

Fuarın Pazar gününe kadar açık kalacağı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195