Title of a News Article

"YARIŞ BİTTİKTEN SONRA KOŞAN ADAM"

"YARIŞ BİTTİKTEN SONRA KOŞAN ADAM"
banner206
 Gazeteci Ali Uzun Bugün ki yazısında siyasi gündemi değerlendirdi. Ali uzun  gündeme dair yazdığı köşesinde bakın neler var. 

İşte o köşe yazısı...

"22 Mayıs 2016 yeni bir milat diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Yeni dünya düzeninde yeni anlayışla birlikte AK Partinin efsane kadrosunun yeniden dünya gündemine oturacağını biliyorum.

 

Cumhur-u Reisin malum konuya el atarak, balans ve rota ayarı vermesi bekleniyordu ve gerçekleşti. Reisin genç kadrolar üzerinde hassasiyetle durması şimdi zihnimde olgunlaşıyor. Çünkü yetiştirdiği ve güvendiği genç kadrolar yarış bitse bile koşmaya devam eden neferler.

Özellikle bu konu üzerinde durmak istiyorum; bu neferler makam, mevki ve yetki beklemeden dogmatik bir heyecanla talimat beklemeden kal-u beladan beri üstlendikleri görevlerini mükemmel bir şekilde yerine getiriyor. 

 

Reisin genç kadrosu içerisinde yer alan ve sürekli göz önünde olup çığırtkanlık yapmadan üstlendiği görevi felsefi düşüncesiyle halka aktaran tanıdığım bildiğim adam gibi bir adam var. İsmini ilerleyen satırlarda yazacağım amacım merak uyandırmak değil. Amacım yüksek profilli bir insanı dosdoğru şekilde allamadan pullamadan anlatmak. 

 

Yazımın başlığı gibi yarışı bitirmek için değil; mutlak olan İslamiyet’in galibiyeti için durmadan koşan bir isim. Medrese eğitiminden geçmiş, akademik olarak genç yaşta profesörlük düzeyine ulaşmış ve efsane AK kadroda kendini sürekli yetiştirmiş bir insan. Yine belirtmeden geçemiyorum amacım yalakalık yapmak hiç değil; ama yeni düzen içerisinde görüşlerine ve felsefesine ihtiyaç olunan bir isim olduğunu söylemesem kendime ve fikirlerime ihanet etmiş olurum.

 

Yetiştiği toprakların fraksiyonunu taşıyan ve bölgesinin desenlerini konuşmasıyla ilmek ilmek işleyen bir yapıya sahip... dediğim gibi söylemlerini çığırtkanlık yapmadan aktaran halkın ne bir adım önünde ne de bir adım arkasında olmayan her zaman halkla aynı safta yer alan... halkın ve hakkın adamı olmayı görev bilmiş bir adam.

 

Sözlerimi fazla uzatmayacağım yalakalık da yapmayacağım yenilenecek olan AK Kadroda yer alacağını ve aranılan bir isim olduğunu bildiğim Fırat’ın hayat verdiği kurak topraklarda yetişmiş ve bölgesinin tüm kodlarını çözümlemiş, özümlemiş  bir isim olan Prof. Dr. Mazhar Bağlı’dan bahsediyorum.

 

Seveni olduğu kadar PKK, Paralel Örgüt ve ele başısı Fetullah Gülen gibi yerli devlet, yerli millet, yerli Müslüman ile yerli Kürt düşmanı olan kişiler tarafından sevilmemesi de gayet doğal; Çünkü Bağlı’nın kalemi ve sözleri onlara her zaman kurşun gibi saplanmıştır.

Şimdilik hoşça kalın..

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 16:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 8 yıl Önce

Mazhar Bağlı bu bölgenin eğitim başta olmak üzere bir çok sorununa neşter atacak biriydi.inşAllah hak ettiği yere gelir. Yoksa Urfa kaybetmiş olur.

Ahmet Güneş
Ahmet Güneş - 8 yıl Önce

Bir defasında Ankara'ya hastam ille gitmiştim Urfa vekilleri yüzüme bakmazken Mazhar hocanın yanına gettim hoca benimle akrabammmış gibi ilgilendi Allah ondan bin defa razı olsun Allah kalbine göre versin hoca

Celal Altın
Celal Altın - 8 yıl Önce

Şanlıurfa'da iyi olan herkes harcanıyor inşAllah bu adam harcanmaz

Urfalı
Urfalı - 8 yıl Önce

Ak partide parti menfaatlerini kendi menfaatlerinden önde tutan Ender şahsiyetlilerden biridir. İnşAllah hakettiği yere gelir

SIRADAKİ HABER

banner195