Title of a News Article

Yavuz, Başbakan’a teşekkür etti

 Yavuz, Başbakan’a teşekkür etti
banner206

3 bin 527 şehit yakını ve gazinin kamu kurumlarına ataması Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminde, Urfa’da şehit ailesi yakınlarından 2 kişi Şanlıurfa Valiliğine kadrolu memur olarak atandı. Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, şehit yakını ve gazi istihdamından dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura töreni ve iftar, Ankara Vilayetler Evinde yapıldı.

Programa, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile çok sayıda şehit ve gazi yakını katıldı.Yapılan kura çekiminde, Şanlıurfalı şehit ailelerinin yakınları olan İbrahim Küçürbayır ile Murat Sekman, Şanlıurfa Valiliğine kadrolu memur olarak atandı.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, atamalarla ilgili yaptığı açıklamada, atamaların istihdam hakkı sahiplerinin ilk il tercihleri dikkate alınarak yapıldığını belirterek, “3527 istihdam hakkı sahibinden 1905 kişi memur, 1499 kişi hizmetli ve 123 kişi de işçi olarak kamu kurum ve kuruluşlarına atanmıştır. Atananların 2335 ‘i erkek, 1192 ‘si ise bayan arkadaşlarımızdır. Ataması yapılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği olarak istihdamına ilişkin kura töreni ve iftar yemeğinde emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu arada tören sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ayak üstü bir kısa bir görüşme gerçekleştiren Yavuz, Başbakan’a şehit yakınlarının sorunlarını iletti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195