Title of a News Article

Yaygın; 'Millet, bu vatanın nasıl büyük olduğunu bir kez daha göstermiştir'

Yaygın; 'Millet, bu vatanın nasıl büyük olduğunu bir kez daha göstermiştir'
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Suruç ilçesinde gerçekleştirilen Milli İrade ve Demokrasi Nöbetine binlerce Suruçlu katıldı. Şölen havasında geçen programda vatan hainlerine lanet getirilirken, buluşmanın yaşandığı Cumhuriyet Meydanında birlik ve beraberlik mesajları yükseldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti Suruç’ta devam etti. Ellerinde bayrakları ile ilçenin Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce Suruçlunun oluşturduğu görüntü görülmeye değerdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajlarının okunduğu meydan bir şöleni andırırken, vatandaşlar hep bir ağızdan FETÖ terör örgütüne lanetler yağdırdı.

CEVHERİ, “HALKIMIZLA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine mevlit okutulması ile devam eden buluşmada zaman zaman duygulu anlar yaşanırken alanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa’nın tüm ilçeleri ile eşine az rastlanır bir manzara oluşturduğunu belirtti.

Suruç halkının kendine yakışan onurlu bir duruş sergilediğini de sözlerine ekleyen Vekil Cevheri, “Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bizler sizlerin hizmetkarı olarak her zaman emirlerinizdeyiz. Bugün artık bir önceki güne nazaran daha da hızlı kalkınma, daha da kenetlenme ve bir olma zamanıdır’ dedi.

Buluşmaya katılan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hacı Yaygın ise, “15 Temmuz gecesi tankların önüne bedenlerini siper ederek şehitlik mertebesine erişen tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Bu ümmet dünyaya bir kez daha vatanın nasıl büyük bir önemi olduğunu göstermiştir. Aynı şekilde Şanlıurfa ve tüm ilçeleri o anların yaşandığı ilk dakikalardan itibaren meydanlara akarak vatanına olan özlemini ortaya koymuştur” diye konuştu.

KAYMAKAM ÇİFTÇİ, “SURUÇLULARLA GURUR DUYUYORUM”

Daha sonra yoğun tezahüratlar eşliğinde sahneye gelerek halkı selamlayan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de Suruç’ta görev yapmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Kaymakam Çiftçi, “Ülkemizi bölmek isteyenler bozguna uğramıştır. Hesapların üzerindeki en büyük hesap olan yüce Allah’ım bu haince girişim karşısında ümmetine iman vermiş ve ümmet zaferini elde etmiştir. Herkes bilsin ki biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ise “Suruç’un yiğit insanları. Kadını, çocuğu ile alanı dolduran ve demokrasi için buluşan binlerce Suruçluya selam olsun. Sizlerle gurur duyuyoruz. Daha aydınlık günlere hep birlikte yürüyeceğimizden hiç şüphemiz yok. Çünkü siz her şeyin en güzeline layıksınız” dedi.

Yavuz’un ardında son olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tepe de halkı selamlayarak Büyükşehir Belediyesi olarak Suruç’a yönelik yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhuriyet Meydanındaki kalabalık giderek artarken, buluşmaya çok sayıda Suruçlu kadın da katıldı. Grup Dergah’ın ilahi dinletileri ile devam eden buluşma geç saatlere kadar sürdü.

Öte yandan kent merkezindeki Rabia Meydanında Karaköprü Belediyesi tarafından organize edilen Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde Türk Halk Müziği Korosu ile Mahmut Durgun ilahi dinletisi yoğun ilgi gördü. Gecenin ilerleyen saatlerine Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195