Title of a News Article

Yazar; Çiftçiler mağdur oldu

Yazar; Çiftçiler mağdur oldu
banner206

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İl Başkanı Murat Yazar, 2014 yılı pamuk destekleme fiyatı DEDAŞ’ın alacağından dolayı halen ödenmediği için çiftçilerin mağdur olduğunu söyledi.

Yazar, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar kurulu kararı ile çiftçilerin DEDAŞ’a olan borçlarından dolayı desteklemelerine el konulması çiftçinin bitirilmesi politikası olduğunu belirtti.

DEDAŞ’ın haksız yere çiftçilere çıkardığı borcun çiftçileri mağdur ettiğini açıklayan Yazar, “Geçtiğimiz gün çiftçilerimizin Viranşehir ilçemizde yaptıkları eylemlerle gündeme gelen çiftçilerimiz dünde Siverek ilçesinde seslerini hükümete duyurmak için eylem yapmış ancak, emniyet güçlerinin sert müdahalesi ile karşı karşıya kalmışlardır. Gap’ın başkenti, tarım şehrinde uygulanan bu politika sayesinde çiftçilerimiz istemedikleri halde başka illerde tarım yapmak için göç etmeye zorlanacaktır.” dedi.

 

763 Proje nasıl tamamlanacak

Ak Parti’nin seçim öncesi Şanlıurfalılara vaad ettiği 763 projenin nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda endişeleri olduğunu açıklayan CHP İl Başkanı Murat Yazar, “Ak Parti seçim öncesi Şanlıurfalılara 763 proje taahhüt etti. Ancak, seçimden beri iki buçuk ay geçmesine karşın herhangi bir projeden ses seda çıkmamaktadır. Oysa 5 yılda taahhüt edilen 763 projenin her birinin 3 günde bir yapılması gerekiyor. Başkan ve ekibinin ne yapacağını merak etmekteyiz.

 

11 Nisan stadyum ve Tugay yeri ne olacak?

11 Nisan stadyum yerinin peşkeş çekileceği yönünde duyumlar aldıklarını belirten Yazar, şehrin nefesi olan Tugay yeri ile 11 Nisan stadyum alanın betonlaşmamasının gerektiğini açıkladı.

Yazar, “Kentin bu iki önemli yeri olan alanlar vatandaşların aileleriyle beraber rahatça dinlenebilecekleri, gezebilecekleri park alanlarının olması gerekiyor. Kentimizin nefes alacağı bu yerlerin Topçu Meydanı gibi beton yığını olmaması gerekiyor.” Dedi.

Sanayi esnafı huzursuz

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında aşağı sanayi esnafının mağdur edildiğini belirten Yazar, “Aşağı sanayi esnafı durumunun ne olacağını kara kara düşünmektedir. Esnafımız Fakıbaba döneminde mağdur olmuş, bütün umutlarını Büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç’e bağlamıştır. Başkan Güvenç’in mağdur olan sanayi esnafının bu mağduriyetini bir an önce gidermesini temenni ediyoruz”

 

Rabia değil, Topçu Meydanı

Belediye Meclisinin almış olduğu ‘Rabia’ meydanı kararı Şanlıurfalılara hakaret olduğunu söyleyen Yazar, Urfa tarihinden beri Topçu Meydanı olarak anılan meydana Rabia meydanı ismi verilmesine anlam veremedik. Şanlıurfa’nın Kurtuluş mücadelesini verdiği alan olan Topçu Meydanı kişilerin isteği ile değişmesinin mümkün olmayacağını, Topçu Meydanı halkın gönlüne kazındığını belirtti.

 

Duble yollar yapılmadı

CHP İl Başkanı Murat Yazar, Çevik kuvvet- Evren Sanayi arasında yapımı 3 yıldır devam eden bu yolun bir arpa boyu yol almadığını söyledi.

Yazar: “Şanlıurfa’da turizmin saklı cenneti olan Birecik-Halfeti duble yolunun çalışmasının başlamadığından dolayı, günde yüzlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Halfeti’ye gidiş ve dönüşlerde büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Birecik- Halfeti duble yol çalışması bir an önce yapılması gerekmektedir.Diğer bir yanda Türkiye’nin birinci dünyanın  6’ncı büyük barajı olan  Atatürk barajının halen Bozova  ve Adıyaman duble yol çalışması halen bitirilememiştir. Bunlar Şanlıurfa’mız için büyük kayıptır.”

 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195